Izbornik
heeader image

Zamjenik župana Josip Dabro na radnom sastanku s lovcima

  • 04. prosinca 2017.
  • Ostalo
fullscreen Zamjenik župana Josip Dabro na radnom sastanku s lovcima (1).jpg
Zamjenik župana Josip Dabro na radnom sastanku s lovcima (1).jpg
fullscreen Zamjenik župana Josip Dabro na radnom sastanku s lovcima (2).jpg
Zamjenik župana Josip Dabro na radnom sastanku s lovcima (2).jpg

Danas je u lovačkom domu u Svinjarevcima u organizaciji LU Fazan Svinjarevci i LU Fazan Orolik održan radni sastanak na temu povlačenja sredstava iz Europskih fondova točnije Mjere 8.5.2 iz Programa RR RH na kojem je nazočio i zamjenik župana Josip Dabro koji je nazočnima uputio riječi potpore i pozdrava župana Bože Galića, naglasivši da županija stoji na raspolaganju svima onima koji žele na bilo koji način aplicirati projekte za  europska i državna sredstva. Također je upoznao lovce sa svim aktivnostima koje županija kao davatelj zakupa prava lova provodi, te iznio stav Ministarstva poljoprivrede da smo županija koja je daleko najnaprednija po pitanju lovstva. Cilj nam je koristiti dio kolača od 11 milijardi eura koliko je godišnji obrt novca u EU od lovnog turizma, a to možemo samo izgradnjom lovnogospodarske i lovnotehničke infrastrukture zaključio je zamjenik Dabro.

Ovdje se radi se o sredstvima iz Programa Ruralnog razvoja RH, čime su se i lovci iz naše županije u okviru svog djelovanja uključili u stvaranju vrijednosti na našem području.

Radnom sastanku je nazočilo 20 udruga iz svih krajeva naše županije koji su iskazali interes da na svom području izgrade poučne šumske staze sa pripadajučim vidikovcima, nadstrešnicama, tablama te eventualno i dječjim igralištima i adrenalinskim parkovima tj. sa svom šumskom infrastrukturom koja im stoji na raspolaganju u ovoj mjeri.

Koordinatori projekta su Ivan Dumendžić iz LU Fazan Orolik i Mario Pavlović iz LU Fazan Svinjarevci.

Ispis