Izbornik
heeader image

Vukovarsko-srijemsku županiju posjetila ministrica Nada Murganić

  • 15. svibnja 2017.
  • Zdravstvo i socijalna skrb
fullscreen Vukovarsko-srijemsku županiju posjetila ministrica Nada Murganić (1).jpg
Vukovarsko-srijemsku županiju posjetila ministrica Nada Murganić (1).jpg
fullscreen Vukovarsko-srijemsku županiju posjetila ministrica Nada Murganić (2).jpg
Vukovarsko-srijemsku županiju posjetila ministrica Nada Murganić (2).jpg
fullscreen Vukovarsko-srijemsku županiju posjetila ministrica Nada Murganić (3).jpg
Vukovarsko-srijemsku županiju posjetila ministrica Nada Murganić (3).jpg
fullscreen Vukovarsko-srijemsku županiju posjetila ministrica Nada Murganić (4).jpg
Vukovarsko-srijemsku županiju posjetila ministrica Nada Murganić (4).jpg
fullscreen Vukovarsko-srijemsku županiju posjetila ministrica Nada Murganić (5).jpg
Vukovarsko-srijemsku županiju posjetila ministrica Nada Murganić (5).jpg
fullscreen Vukovarsko-srijemsku županiju posjetila ministrica Nada Murganić (6).jpg
Vukovarsko-srijemsku županiju posjetila ministrica Nada Murganić (6).jpg

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, boravila je danas u Vukovarsko-srijemskoj županiji, i tom prigodom primio ju je župan Božo Galić u Palači Srijem u Vukovaru.

Na radnom sastanku župan Galić upoznao je ministricu Murganić o socijalnoj i demografskoj problematici u našoj županiji, kao i o drugim temama vezanih za kreiranje socijalne politike.

U razgovorima naglašeno je kako su jedan od najvećih problema naše županije iseljavanje mladih i napuštena staračka i samačka domaćinstva.  

Ministrica Murganić je među ostalim izjavila: „Na sljedećoj sjednici Vlade bit će usvojen prijedlog nacrta zakona o izmjenama i dopunama rodiljnih i roditeljskih naknada koje ćemo uputiti u saborsku proceduru, a u saborskoj proceduri već je i zakon o subvencioniranju stambenih kredita za mlade. Uz neke mjere iz porezne reforme pokazujemo jasnu opredijeljenost demografskoj revitalizaciji.“

Ministarstvo radi na nekoliko projekata te je istaknuto kako žele razvijati i usluge pomoći u kući, dostave obroka, živežnih namirnica i lijekova te nekih patronažnih i fizioterapeutskih oblika pomoći kako bi, s jedne strane, starije stanovništvo što duže ostajalo u svojim kućanstvima a, s druge strane, zaposlili teže zapošljive skupine na tržištu rada.

Župan Galić je rekao kako žele demografsku obnovu i pravedniju socijalnu politiku, radna mjesta i veće plaće, za sve one koji žive od svoga rada.

Po završetku sastanka sa županom, ministrica je održala sastanak i s predstavnicima ustanova socijalne skrbi s područja Vukovarsko-srijemske županije, na kojem se upoznala o problemima s kojima se susreću u svojem radu.

Prije sastanka u Vukovaru, ministrica Murganić je u vinkovačkoj gradskoj vijećnici uručila donaciju predstavnicima Udruge brojnih obitelji 8+ za njihove aktivnosti, te je posjetila Centar za rehabilitaciju „Mala Terezija“. 

Ispis
Vrh