Izbornik
heeader image

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić primio istarskog župana Ivana Jakovčića

  • 08. studenog 2010.
  • Ured župana
fullscreen Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić primio istarskog župana Ivana Jakovčića
Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić primio istarskog župana Ivana Jakovčića

Istarski župan Ivan Jakovčić stigao je u jednodnevni posjet Vukovarsko-srijemskoj županiji, u sklopu kojega  se susreo sa  vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem.

Na sastanku se razgovaralo o mogućim oblicima suradnje između ove dvije županije.

Župan Galić je istaknuo velike mogućnosti u povezivanju "plavog" i "zelenog" dijela Hrvatske u  gospodarskoj, kulturnoj, turističkoj i svakoj drugoj suradnji.
Na sastanku je dogovoreno da će ove dvije Županije potpisati Sporazum o suradnji u cilju osnivanja prijateljskih, kulturnih, društvenih i poduzetničkih odnosa, kao i poboljšanja razvoja ove dvije regije.

Župan  je naglasio kako su Općina Lovas i istarska Općina Tar-Vabriga-Torre Abrega potpisale 17. srpnja 2010. godine u Taru, Sporazum o suradnji i Povelju prijateljstva, te je nakana da se takvi odnosi prošire i na ove dvije županije, a i na ostale općine ovih dviju županija.

„Ova županija ima veliki potencijal, prije deset godina kada sam posjetio Vukovar i Ilok situacija nije bila toliko dobra, no vidim da se situacija znatno poboljšala.

Uvjeren sam da postoje velike mogućnosti za zajedničku suradnju, posebice na području turizma“,rekao je župan Jakovčić, te dodao kako volja između dva župana zasigurno postoji.

Župan Jakovčić pohvalio je  napredak u vinarstvu i vinogradarstvu na području vukovarsko-srijemske županije, te dodao kako vidi mogućnost za naše proizvođače na tržištu Istre.

Na sastanku su nazočili gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić, kao i gradonačelnik Pule Boris Miletić.

Ispis
Vrh