Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Vukovarsko-srijemska županija razvila „AR logo VSŽ“

  • 03. prosinca 2019.
  • Ostalo, Turizam i kultura, Promet i komunikacije
fullscreen VSŽ razvila „AR logo VSŽ“ (1).jpg VSŽ razvila „AR logo VSŽ“ (1).jpg
VSŽ razvila „AR logo VSŽ“ (1).jpg
fullscreen VSŽ razvila „AR logo VSŽ“ (2).jpg VSŽ razvila „AR logo VSŽ“ (2).jpg
VSŽ razvila „AR logo VSŽ“ (2).jpg
fullscreen VSŽ razvila „AR logo VSŽ“ (3).jpg VSŽ razvila „AR logo VSŽ“ (3).jpg
VSŽ razvila „AR logo VSŽ“ (3).jpg
fullscreen VSŽ razvila „AR logo VSŽ“ (4).jpg VSŽ razvila „AR logo VSŽ“ (4).jpg
VSŽ razvila „AR logo VSŽ“ (4).jpg
fullscreen VSŽ razvila „AR logo VSŽ“ (5).jpg VSŽ razvila „AR logo VSŽ“ (5).jpg
VSŽ razvila „AR logo VSŽ“ (5).jpg
fullscreen VSŽ razvila „AR logo VSŽ“ (6).jpg VSŽ razvila „AR logo VSŽ“ (6).jpg
VSŽ razvila „AR logo VSŽ“ (6).jpg
fullscreen VSŽ razvila „AR logo VSŽ“ (7).jpg VSŽ razvila „AR logo VSŽ“ (7).jpg
VSŽ razvila „AR logo VSŽ“ (7).jpg
fullscreen VSŽ razvila „AR logo VSŽ“ (8).jpg VSŽ razvila „AR logo VSŽ“ (8).jpg
VSŽ razvila „AR logo VSŽ“ (8).jpg
fullscreen VSŽ razvila „AR logo VSŽ“ (9).jpg VSŽ razvila „AR logo VSŽ“ (9).jpg
VSŽ razvila „AR logo VSŽ“ (9).jpg
fullscreen VSŽ razvila „AR logo VSŽ“ (10).jpg VSŽ razvila „AR logo VSŽ“ (10).jpg
VSŽ razvila „AR logo VSŽ“ (10).jpg
fullscreen VSŽ razvila „AR logo VSŽ“ (11).jpg VSŽ razvila „AR logo VSŽ“ (11).jpg
VSŽ razvila „AR logo VSŽ“ (11).jpg
fullscreen VSŽ razvila „AR logo VSŽ“ (12).jpg VSŽ razvila „AR logo VSŽ“ (12).jpg
VSŽ razvila „AR logo VSŽ“ (12).jpg

Intenzivan razvoj tehnologije na području proširene stvarnosti iz dana u dan omogućuje sve više načina predstavljanja proizvoda i usluga potencijalnim korisnicima. Razmišljalo se o tome kako stvoriti dodatnu vrijednost proizvoda koji će omogućiti početnu prepoznatljivost ali i različitost od konkurencije,  koji oduševljava na prvi pogled.

Gledajući na budućnost marketinga i prezentacije istoga, Vukovarsko-srijemska županija razvila je „AR logo VSŽ“, idealan alat za izvrstan prvi dojam.

Digitalizirala je grb na zanimljiv način, kako bi promovirala znamenitosti, odnosno prepoznatljive simbole svih pet gradova naše županije.

AR (proširena stvarnost)  je aplikacija koja skeniranjem grba Vukovarsko-srijemske županije s bilo koje površine stvara animirani 3D model svih elemenata koje logo sadrži (hrast, rijeke, jelen). Model je moguće rotirati, povećavati i smanjivati u 3D prostoru, prema željama i potrebama korisnika. ARCore tehnologiju podržava većina uređaja s operativnim sustavom Android 7.0 (Nougat) i novijim.

AR Logo VSŽ se sastoji od: interaktivne 3D karte Vukovarsko-srijemske županije na kojoj su označeni gradovi Vukovar, Vinkovci, Ilok, Županja i Otok. Klikom na oznaku određenog grada aplikacija prikazuje simbole grada, te govori osnovne informacije o gradu za korisnike.

Ova aplikacija izrađena je na Google platformi za građenje proširene stvarnosti ARCore.

Danas je konferenciji za medije u maloj županijskoj vijećnici projekt predstavila pročelnica Upravnoga odjela za turizam i kulturu Marija Budimir.

- Za razliku od Jadrana, mi ovdje moramo puno više energije unijeti kako bismo pronašli put do turista, a za to je najbrži način - digitalni put. Stoga smo u nastojanju da turistima približimo ljepote naše županije, njezine povijesne i kulturne vrijednosti, odlučili ići u korak s vremenom i digitalnim dobom te realizirati ovaj projekt. Smisao je skinuti ovu aplikaciju na mobilni uređaj, skenirati grb i u par minuta doći do što više informacija o našoj županiji. Planiramo preko drugih projekata prekogranične suradnje proširiti ovakav način promoviranja županije ili neku sličnu aplikaciju te vjerujem kako ćemo koristiti i u drugim područjima i na sličan način.  – rekla je Budimir.

Predstavljajući ovu aplikaciju, koja je izrađena na Google platformi za građenje proširene stvarnosti ARCore, predstavnik iz osječke tvrtke Culex d.o.o. koja je realizirala ovaj projekt Mario Mikić Vučak je objasnio: - Ova tehnologija je primjenjiva za sve i sve se više primjenjuje, a može se dorađivati, proširivati i ovo je tehnologija budućnosti. Mlade generacije jako dobro prihvaćaju informacije i lako pamte na ovaj digitalni način. Kada dođete negdje predstaviti županiju, osoba kojoj predstavljate to će zapamtiti jer ne radi se o običnoj vizit karti, klasičnoj brošuri ili dosadnom standardnom materijalu. ARCore tehnologija promijenit će budućnost i sve što se trenutno radi u svijetu, u Hrvatskoj postiže nekoliko mladih i ambicioznih tvrtki.

Ispis
Vrh