U Dubrovniku je od 27. ožujka do 29. ožujka 2009. godine u hotelu Tirena i na Malom stradunu održan 6. Mediteranski sajam zdrave prehrane i ljekovitog bilja. Manifestacija je okupila izlagače, stručnjake , pokrovitelje i enuzijaste, s ciljem da se pokuša predstaviti barem djelić ekoloških i tradicijskih proizvoda i ponude kojim se naša zemlja ima podičiti.
Na sajmu se predstavila i Vukovarsko-srijemska županija sa 18 izlagača. Tako su se na Sajmu mogli vidjeti i kušati biseri Slavonije poput: slavonskog kulina, slanine, čvaraka, sira, slavonske šljivovice, meda, kolača, kao i rukotvorine : šlinge, ručno izrađeni tardicijski proizvodi od drveta, oslikane boce i zlatovez. Naravno i ove godine na programu je bilo niz edukativnih okruglih stolova, predavanja, prezentacija te atraktivnih kulturno-zabavnih i gastronomskih pratećih sadržaja.