Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Vukovarsko-srijemska županija i Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva subvencionirati će kamate na poduzetničke kredite

  • 22. veljače 2010.
  • Gospodarstvo, Ostalo
fullscreen Vukovarsko-srijemska županija i Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva subvencionirati će kamate na poduzetničke kredite Vukovarsko-srijemska županija i Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva subvencionirati će kamate na poduzetničke kredite
Vukovarsko-srijemska županija i Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva subvencionirati će kamate na poduzetničke kredite

Lokalni projekt razvoja malog gospodarstva koji će se provoditi u 2010. godini realiziran je  u suradnji Vukovarsko-srijemske županije, Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i tri banke Privredne banke Zagreb, Raiffeisenbank Austria i Erste& Steiermarkische bank.

Tim povodom  vukovarsko-srijemski župan Božo Galić danas je u Vukovaru zajedno sa predstavnicima tih triju banaka održao tiskovnu konferenciju, na kojoj je bilo riječ o projektu za razvoj poduzetništva u Vukovarsko-srijemskoj županiji, odnosno najpovoljnijim kreditnim linijama za poduzetništvo ovog trenutka na tržištu.

Korisnici kreditnih sredstava temeljem projekta „ Lokalni projekti  razvoja malog gospodarstva“ za 2009.godinu mogu biti  postojeći poduzetnici i poduzetnici početnici, obrtnici , mala i srednja trgovačka društva i zadruge  s registriranom proizvodnom djelatnošću.

Riječ  je o gospodarskim subjektima koji će ulagati na ovo područje bez obzira na sjedište i prebivalište.

Visina kredita iznosi od 200 tisuća kuna do 5 milijuna kuna, dok kreditni potencijal iznosi 40 milijuna kuna.

Do sada je kroz kreditiranje poduzetništva plasirano ukupno 400 milijuna kuna. Radi se vrlo povoljnom kreditu s rokom na 10 godina i dvije godine počeka, kamatne stope za korisnika kredita iznosi od 3,2 do 4,7 posto ovisno o banci- istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, obnovu i razvoj Nenad Jerković.

Vukovarsko-srijemska županija i resorno ministarstvo sufinancirale su projekt sa 2% kamate, te će ona u konačnici iznositi 4 % . 

Cilj ove najpovoljnije kreditne linije za poduzetništvo  je podržati proizvodnju, kao i ono što stvara novu dodatnu vrijednost, te samim time zaustaviti negativne trendove u gospodarstvu, kao i opadanje broja zaposlenih u proizvodnji.

Ispis
Vrh