Izbornik
heeader image

VII. Zlatna jabuka

  • 15. travnja 2011.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj

Udruga kuhara Vukovarsko-srijemske županije i ove godine, po sedmi put, organizirala je u suradnji s Hrvatskih kuharskim savezom kuharsko natjecanje Zlatna jabuka.

Natjecanje je održano u sklopu Hrvatskog kuharskog kupa (HKK) danas u hotelu Admiral u Vinkovcima, a na njemu je nazočio u ime Vukovarsko-srijemske županije, predsjednik Županijske skupštine Antun Toni Žagar.

Osim svekolike afirmacije kuhara i struke te cjelokupnog hrvatskog kulinarstva i hrvatskih proizvoda, cilj ovog natjecanja je prezentacija, razvoj i izgradnja prepoznatljive hrvatske kulinarske ponude. Posebna je pak zadaća ovih natjecanja kreativan i konkretan doprinos oblikovanju kulinarske prepoznatljivosti lokalne sredine, a time i unapređenje sadržajnosti i atraktivnosti njene cjelokupne turističke ponude.

Ove godine, uvedeno je novo natjecanje za mlade kuhare do 23 godine.

Također je održana i već tradicionalna aukcija tri jela, kao i proglašenje najboljih kuhara.

Gosti su imali priliku uživali u brojnim delicijama, a naglasak je stavljen na humanitarni karakter cijelog događaja. Prihod sa ove večere ide Udruzi kuhara Vukovarsko-srijemske županije za izdavanje knjige izvornih receptura.

Ispis
Vrh