Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Uručena donacija PBZ Grupe Centru "Mala Terezija"

  • 28. veljače 2019.
  • Zdravstvo i socijalna skrb, Ured župana
fullscreen Uručena donacija PBZ Grupe Centru "Mala Terezija" Uručena donacija PBZ Grupe Centru "Mala Terezija"
Uručena donacija PBZ Grupe Centru "Mala Terezija"
izvor: Novosti.hr

Vinkovačkom Centru za rehabilitaciju “Mala Terezija” danas je svečano uručena vrijedna donacija PBZ Grupe, u iznosu od 280.214 kuna, kojom je omogućena kupnja kombi vozila s rampom.

Ovo vozilo prilagođeno je za prijevoz korisnika s motoričkim smetnjama, koje do sada Centar Mala Terezija nije imao, te će mnogim korisnicima omogućiti puno kvalitetnije usluge, jer će im olakšati odlazak na terapije, k obitelji, liječnicima, na izlete, natjecanja i druge aktivnosti koje imaju, a na taj način će olakšati rad djelatnicima Centra ali i unaprijediti kvaliteta života korisnika te omogućiti bolji i sigurniji prijevoz.

Sve nazočne pozdravio je župan Božo Galić, istaknuvši kako je ova donacija od velike važnosti za grad, županiju, a ponajviše za korisnike Centra “Mala Terezija”, te je izjavio: -“Aktivnosti PBZ Grupe pokazuju da već godinama pomažu potrebitima, a posebno me veseli što su jedni od njih i korisnici “Male Terezije”. Ovaj kombi uvelike će olakšati život svim korisnicima i djelatnicima, a ovo je jedna humanitarnih akcija koja nam pokazuje kako se trebamo ponašati”.

Vrijednu donaciju uručio je predsjednik Uprave PBZ Carda Mislav Blažić te je istaknuo je kako je ovo 38. donacija koju je PBZ grupa realizirala u sklopu navedenog projekta, a samo za ovaj projekt Grupa je do sada prikupila gotovo 15 milijuna kuna namijenjenih unaprjeđenju zdravstvene i socijalne skrbi djece i mladih diljem Hrvatske.

Osim sretnih korisnika kojima je to vozilo najpotrebnije, svoje zadovoljstvo izrazila je i ravnateljica Centra Janja Mišić Rudelić, te je zahvalila na donaciji budući Centar broji velik broj korisnika kojima je potreban takav prijevoz, a danas skrbi o 200 korisnika na raznim uslugama, od rane intervencije, psihosocijalne podrške i dugotrajnog smještaja.

Sredstva za ovu donaciju PBZ grupa prikupila je putem svog dugogodišnjeg humanitarnog projekta “Činim dobro svaki dan” i American Express kartice sa srcem, kojima pomaže nacionalne projekte za dobrobit djece i mladih.

Svečanom uručenju donacije nazočili su i pomoćnica ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Maja Vučinić Knežević, zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Gabrijel Šokičić, pročelnik UO za socijalnu skrb dr.sc. Darko Dimić, kao i predstavnici javnih institucija u našoj županiji.

Ispis
Vrh