Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Udruga kuhara i slastičara VSŽ na „Hotel & Gastroteh, 9. međunarodnom sajmu gastronomije“

  • 26. veljače 2017.
  • Turizam i kultura
fullscreen „Hotel & Gastroteh, 9. međunarodnom sajmu gastronomije“ (1).JPG „Hotel & Gastroteh, 9. međunarodnom sajmu gastronomije“ (1).JPG
„Hotel & Gastroteh, 9. međunarodnom sajmu gastronomije“ (1).JPG
fullscreen „Hotel & Gastroteh, 9. međunarodnom sajmu gastronomije“ (2).JPG „Hotel & Gastroteh, 9. međunarodnom sajmu gastronomije“ (2).JPG
„Hotel & Gastroteh, 9. međunarodnom sajmu gastronomije“ (2).JPG
fullscreen „Hotel & Gastroteh, 9. međunarodnom sajmu gastronomije“ (3).JPG „Hotel & Gastroteh, 9. međunarodnom sajmu gastronomije“ (3).JPG
„Hotel & Gastroteh, 9. međunarodnom sajmu gastronomije“ (3).JPG
fullscreen „Hotel & Gastroteh, 9. međunarodnom sajmu gastronomije“ (4).JPG „Hotel & Gastroteh, 9. međunarodnom sajmu gastronomije“ (4).JPG
„Hotel & Gastroteh, 9. međunarodnom sajmu gastronomije“ (4).JPG
fullscreen „Hotel & Gastroteh, 9. međunarodnom sajmu gastronomije“ (5).JPG „Hotel & Gastroteh, 9. međunarodnom sajmu gastronomije“ (5).JPG
„Hotel & Gastroteh, 9. međunarodnom sajmu gastronomije“ (5).JPG
fullscreen „Hotel & Gastroteh, 9. međunarodnom sajmu gastronomije“ (6).JPG „Hotel & Gastroteh, 9. međunarodnom sajmu gastronomije“ (6).JPG
„Hotel & Gastroteh, 9. međunarodnom sajmu gastronomije“ (6).JPG
fullscreen „Hotel & Gastroteh, 9. međunarodnom sajmu gastronomije“ (7).JPG „Hotel & Gastroteh, 9. međunarodnom sajmu gastronomije“ (7).JPG
„Hotel & Gastroteh, 9. međunarodnom sajmu gastronomije“ (7).JPG

Na Zagrebačkom velesajmu održan je petodnevni hrvatski kuharski kup u trajanju od 22. do 26. veljače.

U sklopu sajmova Nautike i Hotel&Gastroteh, Hrvatski kuharski savez je organizirao tradicionalno kuharsko događanje Cro Top 10 na kojem se natjecalo 10 vrhunskih kuhara iz Hrvatske. Radi se o vrlo atraktivnom programskom događanju koji je bio od posebnog interesa, kako za poslovnu, tako i za široku publiku koja je mogla popratiti ovo natjecanje. Kako je ovaj gastro događaj privukao veliku medijsku pozornost, Hrvatski kuharski savez organizirao je usporedno i prezentaciju kulinarske baštine uz korištenje autohtonih namirnica, u što su se uključile mnoge udruge kuhara, slastičara i ugostiteljskih objekata te tako na najbolji način prezentirali svoju gastro ponudu i svoj doprinos u razvoju ruralne turističke ponude Hrvatske.

Gastro-turističku ponudu za Vukovarsko-srijemsku županiju prezentirala je Udruga kuhara i slastičara VSŽ predstavljajući projekt „Okusi Srijema i Slavonije“ te tako na najbolji način pokazala bogatu kulinarsku baštinu Slavonije i Srijema pred širokom publikom i medijima. Svojim odličnim plasmanom u kvalifikacijama Ana-Maria Stanković iz Srednje strukovne škole Vinkovci podijelila je prvo mjesto sa Zlatkom Novakom iz Varaždina te dospjela u finalno natjecanje gdje osvaja treće mjesto. Vukovarsko-srijemsku županiju su još predstavili Marija Bošnjak (s osvojenim trećim mjestom u kvalifikacijama), Ivan Selan, Damir Mikulić, Dario Skaličić i Jozo Gale.

Ispis
Vrh