Izbornik
heeader image

U Zagrebu potpisani ugovori o sufinanciranju projekata u 2018.godini

  • 23. svibnja 2018.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj
fullscreen U Zagrebu potpisani ugovori o sufinanciranju projekata u 2018.godini
U Zagrebu potpisani ugovori o sufinanciranju projekata u 2018.godini

Svečano potpisivanje ugovora o sufinanciranju projekata u 2018. godini prema Programu pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova održano je danas u Zagrebu.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije zamjenik župana Josip Dabro potpisao je dva ugovora između Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i naše Vukovarsko-srijemske županije kojim smo odredili uvjete i načine sufinanciranja radova i usluga između Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i Županije.

Nakon postupka javne nabave utvrditi će se konačna vrijednost i konačni omjer sufinanciranja Ugovaratelja i Korisnika. Sredstva Ugovaratelja osigurana su u Državnom proračunu Republike Hrvatske iz Europskih fondova. 

Vrijednost oba ugovora iznosi milijun kuna. Prvi ugovor potpisan je za projekt 'Sanacije postojećih zgrada '2' i '3" srednje škole Ilok', a drugi se odnosi na izradu projektno-tehničke dokumentacije vezane za 'Izradu Energane na biomasi s akumulatorom topline i energane na medicinski otpad'.

Ugovore su potpisali još i predstavnici četiri grada i deset općina naše županije za svoje projekte koje su kandidirali. Sveukupni iznos svih projekata u našoj županiji iznosi oko 3,8 milijuna kuna.

Ispred Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU ugovore je potpisala ministrica Gabrijela Žalac.

Ispis