Izbornik
heeader image

U Vukovaru predložena rješenja za most na graničnom prijelazu Brčko-Gunja

  • 03. srpnja 2019.
  • Prostorno uređenje i graditeljstvo, Ured župana, Međunarodna suradnja i regionalni razvoj
fullscreen U Vukovaru predložena rješenja za most na graničnom prijelazu Brčko-Gunja (1).jpg
U Vukovaru predložena rješenja za most na graničnom prijelazu Brčko-Gunja (1).jpg
fullscreen U Vukovaru predložena rješenja za most na graničnom prijelazu Brčko-Gunja (2).jpg
U Vukovaru predložena rješenja za most na graničnom prijelazu Brčko-Gunja (2).jpg
fullscreen U Vukovaru predložena rješenja za most na graničnom prijelazu Brčko-Gunja (3).jpg
U Vukovaru predložena rješenja za most na graničnom prijelazu Brčko-Gunja (3).jpg

Župan Božo Galić primio je danas u svom Uredu u Vukovaru gradonačelnika Brčko distrikta BiH Sinišu Milića, njegovog zamjenika Antu Domića i direktora Direkcije za finacije Brčko distrikta Matu Lučića  te su razgovarali o rješenjima za otklanjanje problema na mostu koji povezuje Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, odnosno Gunju i Brčko distrikt.

Predstavnici Distrikta informisrli su župana o nedavno sačinjenom elaboratu “IPSA” Instituta iz Sarajeva o utvrđivanju stanja mosta i procjene njegove nosivosti te preporukama za hitnu obustavu teškog motornog prometa, nakon čega će se, kako su istaknuli, most koristi samo za promet lakih vozila i pješaka. Na sastanku je navedeno da su posljedice obustave teškog prometa višestruke, posebno u ekonomskom smislu, a da štetu trpe i gospodarstvenici s obje strane.

Župan Galić je izrazio podršku u daljim koracima za rješavanje ovog problema te interes da se ovo pitanje riješi zajedničkim djelovanjem sa obe strane Save. Razgovaralo je o kratkoročnim i dugoročnim rješenjima, te kao privremeno rješenje, koje bi uspostavilo promet teških vozila u idućim godinama, predložena rekonstrukcija postojećeg mosta u smislu njegovog proširenja za još jednu traku, a o čemu će konačnu riječ dati stručnjaci iz ovog područja. Kao dugoročno rješenje sudionici sastanka u Vukovaru vide gradnju novog mosta.

Vukovarsko-srijemska županija je izrazila spremnost da o ovim zaključcima izvjesti ministarstvo saobraćaja u Vladi Republike Hrvatske, obzirom da su Vlada RH i Savjet ministara BiH nadležni za rješavanje pomenutog pitanja. Brčko distrikt će, prema zaključcima, iznaći financijska sredstva za izradu dokumenta o procjeni rekonstrukcije mosta na Savi.

Predstavnici distrikta Brčko i Vukovarsko-srijemske županije dogovorili su intenziviranje daljnje suradnje na rješavanju ovog pitanja.  

Ispis
Vrh