Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

U Vukovaru otvorena prva stambena zajednica za stanovanje uz podršku osoba s mentalnom retardacijom

  • 24. travnja 2012.
  • Zdravstvo i socijalna skrb

Društvo za pomoć mentalno retardiranim osobama Vukovar sklopilo je ugovor o međusobnim odnosima s Ministarstvom socijalne politike i mladih kojim su uređeni odnosi pružanja usluga smještaja u obliku organiziranog stanovanja u socijalnoj skrbi za 8 osoba s mentalnom retardacijom u dvije stambene jedinice.

Tijekom ožujka započele su aktivnosti za provedbu ugovornih obveza te uređenje stambenog prostora za prve korisnike koji se tijekom ovog mjeseca useljavaju u prvu stambenu zajednicu.

S obzirom na važnost pružanja ove usluge, dan useljenja prvih 6 korisnika svečano je obilježen uz prisustvovanje predstavnika Ministarstva socijalne politike i mladih, pomoćnice ministrice Ive Prpić i načelnice Odjela za osobe s invaliditetomZvjezdane Bogdanović.

Vukovarsko-srijemska županija aktivno je uključena u realizaciju i sponzorstvo ovog projekta koji bi u konačnici rezultirao izgradnjom Centra za osobe s mentalnom retardacijom.

Prva stambena zajednica za stanovanje uz podršku osoba s mentalnom retardacijom u Gradu Vukovaru i Županiji uređena je neophodno potrebnim stvarima, ali bi kao i svakome drugome prilikom useljenja u novi dom, bilo koja pomoć u opremanju dobro došla.

Ispis
Vrh