Izbornik
heeader image

U Vukovaru održana 10. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem

  • 09. prosinca 2019.
  • Ostalo
fullscreen U Vukovaru održana 10. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem (1).jpg
U Vukovaru održana 10. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem (1).jpg
fullscreen U Vukovaru održana 10. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem (2).jpg
U Vukovaru održana 10. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem (2).jpg
fullscreen U Vukovaru održana 10. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem (3).jpg
U Vukovaru održana 10. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem (3).jpg
fullscreen U Vukovaru održana 10. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem (4).jpg
U Vukovaru održana 10. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem (4).jpg
fullscreen U Vukovaru održana 10. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem (5).jpg
U Vukovaru održana 10. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem (5).jpg
fullscreen U Vukovaru održana 10. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem (6).jpg
U Vukovaru održana 10. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem (6).jpg

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković predsjedavao je 10. sjednicom Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u Vukovaru, na kojem su nazočni i ministar državne imovine dr.sc. Mario Banožić, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar zdravstva prof.dr.sc. Milan Kujundžić i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković, kao i župan Božo Galić te gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Župan Galić pozdravio je sve nazočne te istaknuo veliko značenje poljoprivrede, šumarstva i drvne industrije za razvoj najistočnije hrvatske županije, pri čemu je izrazio zadovoljstvo dijelom ostvarenih projekata. Naglasio je potrebu da se osiguraju veće količine drvne mase za vukovarsko-srijemske prerađivače te je izrazio nezadovoljstvo stanjem u željezničkom prometu na koridoru X od Zagreba do Vinkovaca.

Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem osnovan je u ožujku 2017. godine kao savjetodavno tijelo na području koordinacije provedbe i praćenja korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI), instrumenata i programa Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i nacionalnih izvora u okviru “Projekta Slavonija, Baranja i Srijem”, kojim je osigurano 2,5 milijardi eura (18,75 milijardi kuna) iz europskih fondova isključivo za projekte na području pet slavonskih županija.

Do sada su sjednice Savjeta održane u Osijeku, Požegi, Slavonskom Brodu, Virovitici, Vinkovcima, Belom Manastiru, Pakracu, Novoj Gradiški i Orahovici.

Po završetku 10. sjednice Savjeta potpisani su ugovori i uručene odluke za projekte svih pet slavonskih županija, u okviru Projekta Slavonija, Baranja i Srijem, a među njima su i projekti za područje Vukovarsko-srijemske županije:

Za projekt  „Bez brige za užinu“ ugovor je uručila ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković gradonačelniku Grada Vukovara.

Tabularnu ispravu za dječji vrtić Vukovar I, za nekretninu koja u naravi predstavlja zgradu i dvorište Dječjeg vrtića Vukovar I, Centralni objekt uručio je  ministar državne imovine dr. sc. Mario Banožić ravnateljici Dječjeg vrtića Vukovar I. u Vukovaru.

Odluku o darovanju nekretnina Općini Tovarnik uručio je ministar državne imovine dr. sc. Mario Banožić načelnici Općine Tovarnik Odluku o darovanju nekretnina Općini Stari Jankovci uručio je ministar Banožić načelniku Općine Stari Jankovci; Odluku o darovanju nekretnina Općini Vrbanja uručio je ministar Banožić načelniku Općine Vrbanja.

Dodjela četiri stana u vlasništvu RH na uporabu u svrhu stambenog zbrinjavanja obitelji slabijeg imovinskog stanja i ugroženog socijalnog statusa Gradu Vinkovcima uručio je ministar Banožić gradonačelniku Grada Vinkovaca.

Iznos ukupno ugovorenih bespovratnih sredstava za projekte na području Vukovarsko-srijemske županije, od listopada 2016 do 31.listopada 2019. je  2.864.684.434 milijardi kuna.

Ispis
Vrh