Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

U Vukovarsko-srijemskoj županiji su 2 nove osobe pozitivne na COVID – 19

  • 23. travnja 2020.
fullscreen Zajedno za zdravlje.jpg Zajedno za zdravlje.jpg
Zajedno za zdravlje.jpg

Nakon sedam dana bez novooboljelih, u Vukovarsko-srijemskoj županiji imamo 2 nove osobe pozitivne na COVID-19, te je ukupno 39 oboljelih osoba.

Novooboljele osobe su dvije medicinske sestre zaposlene u KBC Osijek. Jedna od njih živi u Antinu, a druga u Osijeku, s tim da ima prijavljeno prebivalište u Vrbanji te se tako statistički vodi kod nas.

U protekla 24 sata testirano je 44 osobe, što čini ukupno testiranih do sada na području županije 737.

U samoizolaciji na području županije nalazi se 274 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana zaprimljena je 1 prijava o kršenju samoizolacije, a se provjerom utvrdilo da se radilo o kršenju samoizolacije.

U objektima za karantenu osoba se nalaze 3 osobe, a u objektima za karantenu vozača kamiona ne nalazi se niti jedna osoba.

COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja su zaprimile 5 poziva sa sumnjom na bolest COVID-19.

Opća županijska bolnica Vinkovci ima 2 hospitalizirane osobe pozitivne na COVID-19, dok se ostale osobe nalaze u kućnoj samoizolaciji zbog blažih simptoma bolesti. 

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 13 zdravstvenih radnika, a od toga 4 liječnika, 5 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena i 1 nezdravstveni radnik.

Ukupan broj zdravstvenih radnika u samoizolaciji je 1 medicinska sestra/tehničar.

Trenutno u Vukovarsko-srijemskoj županiji nema izliječenih osoba od COVID-19.

Ispis
Vrh