Izbornik
heeader image

U svetištu Šumanovci vatrogasci na XII. Vatrogasnom hodočašću

  • 01. rujna 2019.
  • Ostalo
fullscreen U svetištu Šumanovci vatrogasci na XII. Vatrogasnom hodočašću (1).jpg
U svetištu Šumanovci vatrogasci na XII. Vatrogasnom hodočašću (1).jpg
fullscreen U svetištu Šumanovci vatrogasci na XII. Vatrogasnom hodočašću (2).jpg
U svetištu Šumanovci vatrogasci na XII. Vatrogasnom hodočašću (2).jpg
fullscreen U svetištu Šumanovci vatrogasci na XII. Vatrogasnom hodočašću (3).jpg
U svetištu Šumanovci vatrogasci na XII. Vatrogasnom hodočašću (3).jpg
fullscreen U svetištu Šumanovci vatrogasci na XII. Vatrogasnom hodočašću (4).jpg
U svetištu Šumanovci vatrogasci na XII. Vatrogasnom hodočašću (4).jpg

Dobrovoljna vatrogasna društva iz Hrvatske hodočastila su u marijansko svetište Skrovite Gospe Šumanovačke u Gunji. Vatrogasne zajednice Drenovci i Vrbanja te DVD Gunja i Bošnjaci, odnosno organizacijski odbor, dočekali su brojna društva i vatrogasce na svetištu, u kojem su radovi na rekonstrukciji cijelog svetišta prema projektu "Novo ruho Šumanovaca" a odazvao se veliki broj DVD-ova – njih tridesetak.

Program je započeo okupljanjem vatrogasaca a zatim je uslijedio mimohod DVD-ova sa zastavama pokraj šume do velikog oltara prema crkvi na otvorenom i potom je služena sveta misa za vatrogasce i hodočasnike. Poslije misnog slavlja uslijedila je procesija od oltara do Gospine kapelice i bunara, koji su obnovljeni u hrastovoj šumi, te su svi zajedno izmolili molitvu za vatrogasce moleći zagovor i zaštitu Gospe šumanovačke.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije hodočašću je nazočio zamjenik župana Josip Dabro, zajedno sa predsjednikom Vatrogasne zajednice Vukovarsko-srijemske županije Zdenkom Jukićem, uz predstavnike općina i vjernika Cvelferije.

Tom prigodom zamjenik Dabro je rekao: „Sudjelovao sam na hodočašću vatrogasaca u naše najstarije marijansko svetište u Šumanovcima u kojem je za sve vatrogasce služena sveta misa u crkvi na otvorenom, poslije koje smo u svečanoj procesiji pohodili oltar u Gospinoj kapelici, moleći zagovor i zaštitu Gospe šumanovačke kao i zaštitnika vatrogasaca sv. Florijana te svim vatrogascima želim što manje posla i intervencija.“

Ispis
Vrh