Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

U Iloku Obilježen Dan Županije

  • 11. studenog 2008.
  • Ostalo
fullscreen U Iloku Obilježen Dan Županije U Iloku Obilježen Dan Županije
U Iloku Obilježen Dan Županije

Ilok - U svečanom tonu Vukovarsko-srijemska županija, obilježila je danas u Iloku svoj dan, dan sv. Martina, zaštitnika naše županije.

Nakon Vukovara, Vinkovaca i Županje, ove godine, došao je red na Ilok da bude domaćin obilježavanja dana sv. Martina.

Od ranog jutra počelo je okupljanje gostiju u najiistočnijem našem gradu, a i vrijeme je poslužilo uzvanike, jer je osvanuo sunčan i topao dan za ovo doba godine.

Najprije su položeni vijenci k od spomen obilježja, u parku u staroj gradskoj jezgri, a nakon toga je održana sveta misa u crkvi sv. Ivana Kapistrana, koju je predvodio nadbiskup đakovačko-osječki mons. Marin Srakić. 

Nova, netom otvorena, gradska športska dvorana bila je gotovo premalena da primi sve goste koji su se odazvali svečanoj sjednici Županijske skupštine. Sjednica je počela obraćanjem predsjednika Skupštine Mate Stojanovića, koji je iskazao zadovoljstvo postignutim u radu županije posljednjih godinu dana, te pozvao sve nazočne da pogledaju dokumentarni film o tome što je sve učinjeno.

Nakon filma gostima se obratio i župan Božo Galić, koji je također iskazap zadovoljstvo učinjenim, te naglasio da su svi gospodarski trendovi u ovom trenutku pozitivni, te da namjerava i dalje istim putem voditi županiju, uz potporu hrvatske Vlade i resornih ministarstava.

U ime gostiju, skupu se obratio brodsko-posavski župan Danijel Marušić. 

Nakon njega se prisutnima obratio ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković, inače Iločanin, koji je nazočne upoznao sa novim procesima vezanim uz regionalni razvoj, te pohvalio županiju na dosadašnjem redu, uz očekivanje da budu tako aktivni i ubuduće, te da iskoriste što više novca iz pretpristupnih fondova Europske unije za što su temelj kvalitetni projekti.

Zatim se prišlo podjeli nagrada, priznanja i povelja Vukovarsko-srijemske županije, koje su zajednički uručili predsjednik Stojanović i župan Galić.

Sjednica je završena prigodnim kulturno-umjetničkim programom u kojemu su uz tamburaški sastav Dike, predstavljene razglednice gradova Vukovarsko-srijemske županije.

Ispis
Vrh