Izbornik
heeader image

U crkvi sv. Jozafata u Rajevu Selu služena sveta misa za pomoć Ukrajini

  • 24. ožujka 2019.
  • Ostalo
fullscreen U crkvi sv. Jozafata u Rajevu Selu služena sveta misa za pomoć Ukrajini (1).jpg
U crkvi sv. Jozafata u Rajevu Selu služena sveta misa za pomoć Ukrajini (1).jpg
fullscreen U crkvi sv. Jozafata u Rajevu Selu služena sveta misa za pomoć Ukrajini (2).jpg
U crkvi sv. Jozafata u Rajevu Selu služena sveta misa za pomoć Ukrajini (2).jpg
fullscreen U crkvi sv. Jozafata u Rajevu Selu služena sveta misa za pomoć Ukrajini (3).jpg
U crkvi sv. Jozafata u Rajevu Selu služena sveta misa za pomoć Ukrajini (3).jpg
fullscreen U crkvi sv. Jozafata u Rajevu Selu služena sveta misa za pomoć Ukrajini (4).jpg
U crkvi sv. Jozafata u Rajevu Selu služena sveta misa za pomoć Ukrajini (4).jpg

U grkokatoličkoj Župi sv. Jozafata mučenika u Rajevu Selu, služena je sveta liturgija, prilikom koje se prikupljala sredstva za pomoć Ukrajini i ukrajinskom narodu.

Iako je Rajevo Selo stradalo u poplavi, sada želi pomoći drugima koji su u nevolji i zahvalni su svima koji se priključe i pridonesu ovoj humanitarnoj akciji. Ova župa broji 170 vjernika i već obilježava 105-tu obljetnicu postojanja.

Svetu misu služio je biskup iz Mukačevske biskupije u Ukrajini,  kojega je 2002. godine zaredio papa Ivan Pavao II, vladika Milan Šašik, uz župnika Župe sv. Jozafata Olega Zakaljuka.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije nazočio je zamjenik župana Josip Dabro, potpredsjednik Županijske skupštine Nizar Shoukry i vijećnik županijske skupštine Željko Žaper.

Tom prigodom zamjenik Dabro je rekao: - Drago mi je što sam nazočio humanitarnom događanju kako bi se prikupila sredstva za pomoć Ukrajini i ukrajinskom narodu koji danas žive u teškim uvjetima. Poučeni smo iskustvom našeg naroda u ratu, želja nam je da se uključimo u akciju, kojoj su se priključili  mnogi žitelji. Ovo je, vjerujem, jedinstven primjer da se u jednom malom selu, teško stradalome u katastrofalnim poplavama, želi pomoći Ukrajini. Tamo ljudi teško žive i svaka je pomoć dobro došla.“

Ispis