Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Turistički forum 2016.

  • 06. rujna 2016.
  • Turizam i kultura

Turistička zajednica Vukovarsko – srijemske županije u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom – županijskom komorom Vukovar, Gradom Vinkovcima, Vukovarsko – srijemskom županijom, TZ grada Vinkovaca i tvrtkom PromoCibalae, organizira konferenciju - Turistički forum. Konferencija će se održati u Vinkovcima, 14. i 15. rujna. Tema ovogodišnjeg, šestog Turističkog foruma je Turizam događanja.

Jedan od važnijih modela i sadržaja koji značajnije privlače turiste u kontinentalnu Hrvatsku su i brojna događanja od kojih ona mala privlače neodoljivim šarmom, a velika, višednevna, međunarodna događanja privlače svojim intenzivnim pulsom neodoljive privlačnosti. Koje su organizacijske poteškoće, kakvi su planovi organizatora, kako se manifestacije financiraju, koji im je krajnji cilj i publika te u konačnici koliko stvarno doprinose povećanju turističkog prometa i kreiranju turističkog identiteta nekog mjesta i/ili područja, samo su neka od pitanja koja će se otvoriti na Turističkom forumu. Predavači su razvrstani u tri skupine: organizatori, partneri i sponzori i društvena zajednica i gospodarstvo. Izlaganje na temu „Promocija Hrvatske putem događanja“ održati će predstavnica Glavnog ureda HTZ-a dok će se iz sustava turističkih zajednica kao primjeri dobre prakse organizacije manifestacija predstaviti turističke zajednice grada Zagreba, Splita, Dubrovnika, Nina i Koprivnice. Sudionici će iz prve ruke čuti i o organizaciji festivala Ultra te Croatia bike tour-a. O očekivanjima od marketinških ulaganja u manifestacije govoriti će i predstavnici sponzora. Institut za turizam prezentirati će Praćenje profila posjetitelja i utvrđivanje učinaka kulturnih događanja“, a predstavnica Zavoda za turizam porečkog Instituta za poljoprivredu i turizam govoriti će o Benchmarking-u manifestacija - primjeri (ne)dobre prakse iz Istre.

Drugi dan Turističkog foruma rezerviran je za panel raspravu.

Cijelo događanje odvija se u vrijeme „Vinkovačkih jeseni“ te će sudionici dodatno uživati u jednoj od najvećih i najznačajnijih kulturno – folklornih manifestacija Hrvatske.

6. Turistički foruma kontinentalne Hrvatske održava se uz potporu Hrvatske turističke zajednice.

Ispis

Priloženi dokumenti

 
Prijavnica TF 2016. 06. rujna 2016. 173,54 KB
 
Pozivnica TF 2016. 06. rujna 2016. 103,14 KB
 
Program TF 2016. 06. rujna 2016. 148,32 KB
Vrh