Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Svečanost dodjele nagrada na završnici Dana hrvatskog turizma u Osijeku

  • 04. listopada 2019.
  • Turizam i kultura
fullscreen Svečanost dodjele nagrada na završnici Dana hrvatskog turizma u Osijeku (1).jpg Svečanost dodjele nagrada na završnici Dana hrvatskog turizma u Osijeku (1).jpg
Svečanost dodjele nagrada na završnici Dana hrvatskog turizma u Osijeku (1).jpg
fullscreen Svečanost dodjele nagrada na završnici Dana hrvatskog turizma u Osijeku (2).jpg Svečanost dodjele nagrada na završnici Dana hrvatskog turizma u Osijeku (2).jpg
Svečanost dodjele nagrada na završnici Dana hrvatskog turizma u Osijeku (2).jpg
fullscreen Svečanost dodjele nagrada na završnici Dana hrvatskog turizma u Osijeku (3).jpg Svečanost dodjele nagrada na završnici Dana hrvatskog turizma u Osijeku (3).jpg
Svečanost dodjele nagrada na završnici Dana hrvatskog turizma u Osijeku (3).jpg

U Osijeku se održala završnica Dana hrvatskog turizma i drugi dio dodjele nagrada i to 10 najboljih u turizmu,  u sljedećim kategorijama: Turistička destinacija godine, Nagrada za održivi turizam, Plaža godine, Turistički događaj godine, DMK Putnička agencija godine, Restoran godine, Marina godine, Kamp godine, Hotel godine, nagrada „Anton Štifanić“ u kategoriji tvrtka/ustanova/udruga te pojedinac, Nagrada za životno djelo te Posebno priznanje za izniman doprinos turizmu Republike Hrvatske.

Nagradu HGK za marinu godine dobila je Olive Island Marina u Sutomišćici, dok je restoran godine Spinnaker u Poreču. Kampom godine proglašen je Aminess Maravea Camping Resort u Novigradu. DMK putnička agencija godine je Katarina Line u Opatiji, dok je nagrada hotela godine otišla hotelu Valamar Collection Girandella Resort u Rapcu. 

Nagrada HTZ-a za održivi turizam uručena je Parku Prirode Papuk za „Geopriče UNESCO Geoparka“. Plažom godine proglašena je Rajska plaža u Lopru. Turistički događaj godine je Renesansni festival, dok je destinacijom godine proglašen Rovinj. 

U kategoriji „Ljudi u turizmu“ HTZ-a posebno priznanje za izniman doprinos turizmu Republike Hrvatske uručeno je Vinku Prizmiću, a godišnja nagrada „Anton Štifanić“ za 2018. u kategoriji tvrtka/ustanova/udruga Turističkoj agenciji ID Riva Tours GmbH.

Godišnju nagradu „Anton Štifanić u kategoriji pojedinac dobio je Ivan Sabljić, dok je hrvatska turistička nagrada za životno djelo uručena Frani Skoblaru. 

Na dodjeli su nazočili su visoki državni dužnosnici na čelu s Predsjednicom RH Kolindom Grabar Kitarović, predsjednikom Vlade RH Andrejem Plenkovićem te predsjednikom Hrvatskog Sabora Gordanom Jandrokovićem koji su prije svečanosti posjetili i program HeadOnEast Slavonija u Osijeku.

Uz ministra turizma Garija  Cappellija, direktora Hrvatske turističke zajednice Kristjana Staničića i predsjednika HGK Luke Burilovića svečanosti je nazočio i župan Božo Galić zajedno s kolegama županima slavonskih županija i ostalim uzvanicima kao i dobitnicima nagrada.

Ovom dodjelom nagrada su zaključeni Dani hrvatskog turizma u Slavoniji, a na manifestaciji je sudjelovalo preko tisuću sudionika iz hrvatskog turističkog sustava te iz poslovnog i društvenog života.

Ispis
Vrh