Izbornik
heeader image

Svečano zatvoreni 8. Susreti dramskih amatera Vukovarsko-srijemske županije i 23. Smotre kazališnog stvaralaštva Retkovci 2011.

  • 19. veljače 2011.
  • Obrazovanje

U Retkovcima je danas održana svečanost zatvaranja 8. susreta dramskih amatera Vukovarsko-srijemske županije i 23. Smotre kazališnog stvaralaštva Retkovci 2011., na kojoj je nazočio zamjenik župana Mato Golubičić.

Najboljom predstavom, na državnoj smotri dramskih amatera proglašena je predstava „Čarlijeva tetka" , Kazališta „Mika Živković" iz Retkovaca dok je drugom najboljom predstavom proglašena „Predstava Hamleta u selu Rastovci Donji", GAK Županja.

U prvoj kategoriji nagrada-predstave u konkurenciji za državni festival, odnosno 51. Festivala hrvatskih kazališnih amatera koji će se ove godine održati u Starom gradu na Hvaru od 18. do 22. svibnja najboljim glumcem i glumicom po predstavi proglašeni su Marko Sabljaković i Katica Štefančić koji glume u predstavi „Čarlijeva tetka".

Najboljim glumcem i glumicom od svih izabranih po predstavama su Igor Greksa i Sandra Benaković.

Najboljom režijom proglašena je ona Himze Nuhanovića za „Predstavu Hamleta u selu Rastovci Donji", GAK-a Županja, dok je Aleksandra Kuđeljić za predstavu „Pokondirena tikva" dramskog ansambla KUD-a „Branko Radičević" iz Pačetina osvojila nagradu za najbolju scenografiju.

U okviru 23. Smotre kazališnog stvaralaštva , najboljim glumcima po predstavi proglašeni su Antoni Magerl i Mirna Mišković u predstavi „Zločestobija" Gradskog kazališta mladih iz Viteza, koja je ujedno i proglašena najboljom predstavom .

Mirna Mišković dobila je nagradu za najbolju režiju, za predstavu „Zločestobija", dok je za najbolju scenografiju proglašena ona Dramske skupine KUD-a „Ogranak seljačke sloge" Drenovci za predstavu „Izbirač nađe otirač".

Ispis
Vrh