Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Svečano otvoreni objekti turističke infrastrukture

  • 04. travnja 2009.
  • Turizam i kultura

Ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković i župan vukovarsko-srijemski Božo Galić, danas su u Iloku otvorili  pet završenih, obnovljenih ili izgrađenih, objekata turističke infrastrukture. Riječ je o staroj jezgri-Dunav, a vrijednost završenih objekata je 3.500.055,18 kn, koje je osigurao Grad Ilok u suradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova Republike Austrije i Austrijske razvojne agencije ( ADA ), a sve u sklopu projekta «Turistički razvoj Istočne Slavonije- Podunavlje» koji je predvodio Program Ujedinjenih naroda za razvoj u Republici Hrvatskoj ( UNDP ), u suradnji  s Institutom za turizam iz Zagreba.

U sklopu istog projekta u tijeku su radovi na još dva turistička objekta, vidikovcu Principovac kraj Iloka i eko-etno klubu «Adica»  u Vukovaru.

Svrha projekta « Turistički razvoj  Istočnoj Slavoniji i Podunavlju» jest razvoj turističkih mogućnosti na vukovarskom i iločkom području kroz izgradnju i obnovu objekata turističke infrastrukture, koji će povećati turističku ponudu i olakšati prijem većeg broja gostiju.

Ispis
Vrh