Izbornik
heeader image

Svečano otvorena Narodna knjižnica i čitaonica u Gunji

  • 14. svibnja 2019.
  • Ostalo
fullscreen Svečano otvorena Narodna knjižnica i čitaonica u Gunji (1).jpg
Svečano otvorena Narodna knjižnica i čitaonica u Gunji (1).jpg
fullscreen Svečano otvorena Narodna knjižnica i čitaonica u Gunji (2).jpg
Svečano otvorena Narodna knjižnica i čitaonica u Gunji (2).jpg
fullscreen Svečano otvorena Narodna knjižnica i čitaonica u Gunji (3).jpg
Svečano otvorena Narodna knjižnica i čitaonica u Gunji (3).jpg

Narodna knjižnica i čitaonica Gunja svečano je danas otvorena u prostoru u kojem je u  listopadu 2016. godine otvoren Društveni dom.  Objekt u kojem je smještena knjižnica vrijedan je oko 5 milijuna kuna, a s gradnjom se započelo godinu dana nakon katastrofalne poplave koja je zahvatila područje istočne Hrvatske.

Nova knjižnica  će preuzeti jednu od glavnih uloga u razvoju kulturnog i obrazovnog života Gunje čime će se poboljšati kvaliteta  života mještana Općine Gunja svih dobnih skupina.  

Svečanom otvorenju prisustvovala je u ime ministrice kulture dr. sc. Nine Obuljen Koržinek koordinatorica provedbe Nacionalne strategije poticanja čitanja i voditeljica programa Ruksak (pun) kulture Maja Zrnčić. Ministarstvo kulture uz brojne druge institucije financijski su podržali ovaj projekt izgradnje.

Nazočio je i župan Božo Galić te je izjavio: "Županija je pomagala i pomaže sve projekte koji će donijeti boljitak u Cvelferiji i duhovnu obnovu, govorimo o marijanskom svetištu Skrovite Gospe Šumanovačke.“

Nakon otvorenja Narodne knjižnice i čitaonice Gunja, uz prigodni umjetnički program, otvorena je i izložba fotografija „Gunja u poplavi 2014. i danas“ koja je nastala u sklopu obilježavanja 5. obljetnice poplave.

Ispis
Vrh