Izbornik
heeader image

Svečano otvoren novi park u centru Vinkovaca

  • 29. travnja 2019.
  • Ostalo
fullscreen Svečano otvoren novi park u centru Vinkovaca (1).jpg
Svečano otvoren novi park u centru Vinkovaca (1).jpg
fullscreen Svečano otvoren novi park u centru Vinkovaca (2).jpg
Svečano otvoren novi park u centru Vinkovaca (2).jpg

Poznata upravna zgrada nekadašnjeg PIK Vinkovci dobila je novi izgled nakon što je završena obnova parka ispred zgrade, koja je  bila je jedna od  prepoznatljivih obilježja grada Vinkovaca. U Domovinskom ratu uništena je stotinama topničkih i minobacačkih projektila a 1992.godine potpuno je izgorjela od zapaljivih bombi te je tako devastirana stajala godinama sve dok Grad Vinkovci 2007. godine nisu prodale Hrvatskim šumama

Danas ova zgrada u središtu Vinkovaca polako postaje ono što je nekada bila, odnosno moderan i reprezentativan prostor, koji u svakom pogledu doprinosi novoj vizuri središta grada, s fontanom i lijepo uređenim parkom, koji je danas svečano otvoren.

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, voditelj Uprave šuma Podružnice Vinkovci Damir Dekanić te arhitekt Tihomir Maras, čiji je projektantski ured Concept d.o.o. pod njegovim vodstvom izradio projekt, ubacili su novčiće u fontanu i time na simboličan način svečano otvorili novouređeni park.

Obilasku i otvorenju nazočio je zamjenik župana Josip Dabro.

Cijena projekta je 1,5 milijuna kuna, a financirali su ga Hrvatske šume, a što se tiče objekta koji je sada u njihovom vlasništvu, u planu je kompletno uređenje unutrašnjosti te će sve mnoge institucije u njemu pronaći svoj smještaj. 

“Projekt unutarnjeg uređenja zgrade je u izradi. Riječ je o ukupnoj bruto površini od preko 5000 metara četvornih. To je ogromna površina na kojoj imamo prostora za niz sadržaja, od visokoškolskih ustanova, konferencijskih dvorana, uredskog prostora za Grad i Županiju, za državne ustanove i institucije do ugostiteljskog prostora. Ono, međutim što ne želimo, to je da se dogode neki propusti jer je riječ o velikim ulaganjima. Zato ne žurimo, idemo postupno i sistematski radimo projekt unutarnjeg uređenja. Do kraja svibnja projektna dokumentacija će biti gotova i nakon toga idemo u natječaj za unutarnje uređenje. Znači radovi sigurno počinju do kraja ove godine”, pojasnio je voditelj Podružnice Dekanić.

Vinkovce je danas posjetio i predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić, koji je također potvrdio kako uskoro kreće završna faza uređenja ove zgrade. Pretpostavka je kako će radovi biti gotovi za dvije-tri godine.

Ispis
Vrh