Izbornik
heeader image

Svečano otvoren Hrvatski dom u Svinjarevcima

  • 17. svibnja 2019.
  • Ostalo
fullscreen Svečano otvoren Hrvatski dom u Svinjarevcima  (1).jpg
Svečano otvoren Hrvatski dom u Svinjarevcima (1).jpg
fullscreen Svečano otvoren Hrvatski dom u Svinjarevcima  (2).jpg
Svečano otvoren Hrvatski dom u Svinjarevcima (2).jpg
fullscreen Svečano otvoren Hrvatski dom u Svinjarevcima  (3).jpg
Svečano otvoren Hrvatski dom u Svinjarevcima (3).jpg

U Svinjarevcima je svečano otvoren Hrvatski dom a na svečanom otvorenju nazočio je zamjenik župana Josip Dabro te pročelnica Upravnog odjela za turizam i kulturu Marija Budimir, uz brojne uzvanike i mještane Svinjarevaca.

Načelnik Općine Bogdanovci Marko Barun i vijećnik Općinskog vijeća Ivan Božić rezanjem vrpce svečano su otvorili obnovljeni i uređeni Hrvatski dom.

Načelnik Barun se obratio nazočnima te ukazao na važnost kako su Svinjarevci bili prva seoska prijestolnica Vukovarsko-srijemske županije, koji su zaista pokazali što sve mogu učiniti i napraviti. Nakon dugogodišnjih ulaganja, unutar zadnje dvije godine je uloženo preko 850.000,00 kn u obnovu Hrvatskog doma u Svinjarevcima, a ukupna vrijednosti radova je više od 1.650.000,00 kn, koja su plaćena u cijelosti, u 100%-tnom iznosu, proračunskim sredstvima Općine Bogdanovci. Osim toga istaknuo je kako Općina planira izgradnju Spomen sobe za sve žrtve, civile i branitelje Svinjarevaca.

Zamjenik Dabro je u svojem obraćanju dotaknuo se važnosti slavonskog sela kao što su Svinjarevci te prenio pozdrave župana Bože Galića, čestitajući svima na zalaganju i djelovanju kako bi se Hrvatski dom mogao otvoriti. Istaknuo je kako je Županija spremna pomoći i u realizaciji projekata koji se planiraju, a među njima je i Spomen soba, u čast svim žrtvama koji su stradali u Domovinskom ratu.

Ispis
Vrh