Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Svečano otvoren 3. Filmski festival glumca

  • 04. listopada 2019.
  • Turizam i kultura
fullscreen Svečano otvoren 3. Filmski festival glumca Svečano otvoren 3. Filmski festival glumca
Svečano otvoren 3. Filmski festival glumca

Danas je u Vinkovcima, u Gradskom kazalištu Joza Ivakić, projekcijom hrvatskog igranog filma Dnevnik Diane Budisavljević otvoren 3. Filmski festival glumca. Riječ je o filmu redateljice Dane Budisavljević temeljenom na dnevničkim zapisima hrabre humanitarke Diane Budisavljević koja je tijekom Drugog svjetskog rata sa svojim suradnicima iz ustaških logara spasila više od 10000 djece. Prikazivanjem spomenutog filma službeno je započela “utrka” za filmsku nagradu Vinkovački Orion koji će biti dodijeljen u četiri kategorije - za najbolju žensku ulogu, najbolju mušku ulogu, najbolju žensku sporednu ulogu te za najbolju mušku sporednu ulogu. Članovi prosudbene komisije Sanja Vejnović, Marica Vidušić Vrdoljak i Goran Libarić odlučivat će o najboljim glumačkim ostvarenjima između osam prestižnih naslova, a Priznanje za najbolji igrani film i ove će godine dodijeliti ocjenjivački sud sastavljen od 20 vinkovačkih gimnazijalaca, polaznika nastave medijske kulture, s mentoricom prof. Marijom Tikvić.

Svečanosti otvaranja festivala nazočili su autorica filma Dana Budisavljević, glumica Areta Ćurković i svjedok nemilih događaja Milorad Jandrić, koji je kao desetogodišnjak logor preživio. Po završetku projekcije s glavnim je protagonistima priče upriličen kratki razgovor. Svečanom otvorenju festivala je, ispred UO za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije, nazočila Mirela Budim.

Festival suvremenog igranog hrvatskog filma – 3. Filmski festival glumca u organizaciji Umjetničke organizacije Asser Savus održava se od 4. Do 11. listopada u Gradskom kazalištu Joza Ivakić.

Ispis
Vrh