Izbornik
heeader image

Svečano obilježen Dan Grada Otoka

  • 12. srpnja 2019.
  • Ostalo, Promet i komunikacije
fullscreen Svečano obilježen Dan Grada Otoka
Svečano obilježen Dan Grada Otoka
izvor: http://press032.com
fullscreen Svečano obilježen Dan Grada Otoka (1).jpg
Svečano obilježen Dan Grada Otoka (1).jpg
fullscreen Svečano obilježen Dan Grada Otoka (2).jpg
Svečano obilježen Dan Grada Otoka (2).jpg
fullscreen Svečano obilježen Dan Grada Otoka (3).jpg
Svečano obilježen Dan Grada Otoka (3).jpg
fullscreen Svečano obilježen Dan Grada Otoka (4).jpg
Svečano obilježen Dan Grada Otoka (4).jpg
fullscreen Svečano obilježen Dan Grada Otoka (5).jpg
Svečano obilježen Dan Grada Otoka (5).jpg
fullscreen Svečano obilježen Dan Grada Otoka (6).jpg
Svečano obilježen Dan Grada Otoka (6).jpg
fullscreen Svečano obilježen Dan Grada Otoka (7).jpg
Svečano obilježen Dan Grada Otoka (7).jpg

Obilježavanje Dana Grada Otoka, najmlađeg grada Vukovarsko – srijemske županije županije započelo je svetom misom u crkvi sv. Antuna Padovanskoga te nastavljeno polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća brojnih izaslanstava podno spomenika poginulim braniteljima u Otoku.

Potom je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković simboličnim presjecanjem vrpce otvorio dionicu rekonstruirane prometnice Otok – Slakovci dužine 8,8 kilometara. “Radi se o investiciji od oko 22 milijuna kuna koja je od velike važnosti za Otok i Vukovarsko-srijemsku županiju jer dodatno prometno povezuje dijelove županije, a u isto vrijeme Vukovaru i tome dijelu osigurava najbliži izlazak na auto cestu.”, rekao je ministar Butković dodavši kako je ovo nastavak dobre suradnju s Vukovarsko-srijemskom županijom.

“Završetak izgradnje ove ceste ne znači i kraj naših ulaganja u Vukovarsko-srijemsku županiju. U rujnu očekujemo i otvaranje istočne obilaznice grada Vinkovaca. Očekujemo i potpis ugovora za obnovu i rekonstrukciju željezničke pruge Vinkovci-Vukovar koja je financirana od strane EU, a potpisan je i predugovor za finaciranje prve faze izgradnje Srijemske transverzale”- rekao je Butković.

Gradonačelnik Otoka Josip Šarić rekao je kako je Šokačka magistrala sramota političara jer tu cestu grade od 1994. godine. “Bio sam član Povjerenstva za izgradnju te prometnice od samog početka i ne mogu vjerovati da nam je toliko vremena trebalo, ali evo, zahvaljujući ministru Olegu Butkoviću, napokon smo dočekali i završetak. Ona osigurava brži izlazak na auto cestu, a biti će i od velike važnosti za investitore s obzirom da povezuje Luku Vukovar i Luku Brčko.” rekao je Josip Šarić.

Šokačka magistrala već je postala prometna žila kucavica županjske Cvelferije i područja koje gravitira gradu Otoku povezujući ta dva područja najkraćom cestovnom vezom- istaknuo je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

U Domu kulture održana je svečana sjednica Gradskog vijeća, a otvorio ju je predsjednik Gradskog Vijeća Milenko Drljepan, te uputio pozdrave brojnim gostima koji su se odazvali pozivu. Na svečanosti je prikazan i kratki film o proteklih godinu dana i rezultatima Grada Otoka. Prisutne je pozdravio gradonačelnik Josip Šarić, a u ime općina i gradova prijatelja govorio je načelnik Općine Krašić Josip Petković Fajnik.

„Nadamo se da će što prije doći do formiranja nove Vlade kako bi se nastavili projekti koje želimo realizirati. Ne možemo se razvijati bez državne pomoći jer su uglavnom svi naši projekti naslonjeni na pomoć iz državnog proračuna”-rekao je gradonačelnik Šarić.

Dan Grada otočanima i mještanima Komletinaca čestitao je počasni građanin Vladimir Šeks, ministar mora, prometa i infrastrukture i izaslanik predsjednika Vlade RH Oleg Butković te izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i vukovarsko -srijemski župan Božo Galić.

Čestitajući Dana grada, župan Božo Galić pohvalio je suradnju županijskih i gradskih vlasti založivši se za jedinstvo na razini Vukovarsko-srijemske županije kako bi županija, tako jedinstvena, mogla nastupiti prema državnim institucijama sa zajedničkim projektima i planovima.

Na sjednici je potpisana i povelja o prijateljstvu i suradnji Općine Krašić i Grada Otoka te uručena Javna priznanja Grada Otoka. Priznanja su uručili predsjednik Gradskog vijeća Milenko Drljepan i gradonačelnik Josip Šarić.

Za skrb o braniteljima Domovinskog rata Plaketom Grada Otoka nagrađena je Udruga umirovljenika PU vukovarsko-srijemske-Podružnica Otok te Udruga “Hrvatska žena” Otok, a povodom 15. obljetnice rada.

Medalje Grada Otoka za doprinos obrani područja grada Otoka u Domovinskom ratu uručene su Ivanu Petrinoviću i Jakovu Milanoviću. Za nesebičan rad za opće dobro braniteljske populacije i doprinos u Domovinskom ratu Medalja Grada Otoka uručena je i Josipu Beuku, a za doprinos razvoju vatrogastva Anti Jeliću i Ivici Barnjaku.

Priznanja Grada Otoka uručena su Učilištu Otok za doprinos razvoju obrazovanja odraslih te Petru Lovriću Jovanoviću za doprinos općem i zajedničkom dobru.

Ispis
Vrh