Izbornik
heeader image

Svečani mimohod 48. Vinkovačkih jeseni

  • 15. rujna 2013.
  • Turizam i kultura, Obrazovanje

Vinkovačke jeseni žive već 48 godina i okupljaju čuvare hrvatske baštine, a u završnici najatraktivnije priredbe i svečanom mimohodu ove godine sudjelovalo je oko 3.500 sudionika iz 76 kulturno-umjetničkog društva te 35 ukrašenih konjskih zaprega s područja cijele Hrvatske, ali i iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Rumunjske, Njemačke i Vojvodine.

„Mimohod je najljepši dio Vinkovačkih jeseni kojim pokazujemo sav sjaj, bogatstvo i povijest hrvatskoga naroda, a sve s ponosom unosimo u Europsku uniju.“- istaknuo je vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić, dajući znak za početak svečanoga mimohoda.

Na vinkovačkim ulicama manifestaciju je pratilo mnoštvo građana, a među mnogim gostima i uzvanicima bio je i župan Božo Galić.

Ovogodišnji mimohod višekratno je popraćen zvucima bećarca, specifičnoga šokačkog pjesničkog izričaja, humorističnog, satiričnog pa i lascivnog sadržaja, koji je odnedavno uvršten na UNESCO-vu listu zaštićene nematerijalne kulturne baštine.

Nakon mimohoda sudionici su se, na Trgu bana Josipa Šokčevića, pomiješani s tisućama gledatelja uhvatili u 'Najveće kolo na svijetu'.

Ispis
Vrh