Izbornik
heeader image

Slavonija i Varaždin na sajmu „Destinationshow“ u Londonu

  • 05. veljače 2017.
  • Turizam i kultura
fullscreen Sajam „Destinationshow“ u Londonu (1).JPG
Sajam „Destinationshow“ u Londonu (1).JPG
fullscreen Sajam „Destinationshow“ u Londonu (2).JPG
Sajam „Destinationshow“ u Londonu (2).JPG

Turističke zajednice županija Vukovarsko – srijemske, Osječko – baranjske, Požeško – slavonske, Virovitičko – podravske i Varaždinske realizirale su drugi zajednički nastup na turističkom sajmu Destinationshow, koji se od 2. – 5. veljače održao u Londonu.I ovogodišnji nastup održao se uz potporu Hrvatske turističke zajednice, a turistički sadržaji i atrakcije Slavonije i varaždinskog kraja zajednički su predstavljeni na štandu pod nazivom „Kontinentalna Hrvatska“.  Kontinentalnu Hrvatsku predstavile su direktorica TZ Vukovarsko – srijemske županije Rujana Bušić Srpak, direktorica TZ Varaždinske županije Elizabeta Dolenec i pomoćnik direktorice TZ Virovitičko – podravske županije Josip Mikolčić. Ovogodišnjih 395 izlagača posjetilo je preko 45.000 posjetitelja.

Izravne avio veze koje povezuju hrvatske zračne luke s Londonom velika su prilika za značajnije predstavljanje na tržištu Velike Britanije. Posjetitelji sajma su putnici srednje i starije životne dobi koji destinacije za putovanja biraju prema svojim specifičnim interesima među kojima dominiraju interes za kulturu, prirodnu baštinu i enogastronomiju. Velik dio njih putuje samostalno i putovanje zapravo doživljava kao istraživanje i potragu za novim i neotkrivenim. Dvorci, kulturne manifestacije, parkovi prirode, riječna krstarenja i najbolja hrvatska hrana i vina najsnažniji su motivi dolaska u našu destinaciju. Posjetitelji su se zanimali i za vjerski turizam, biciklizam i hodanje, a posebnu pažnju dobili smo kod ljubitelja ptica i zanimljivo, leptira. Naime, bili smo jedini štand koji je nudio informaciju ljubiteljima leptira. Kontinentalna Hrvatska iznimno je slabo poznata na inozemnim tržištima, pa je tako i s tržištem Velike Britanije. Otvaranje kontinentalne Hrvatske kao atraktivne i dostupne turističke destinacije Hrvatske višegodišnji je zadatak svih turističkih djelatnika.

Izlagački prostor kontinentalne Hrvatske posjetio je i Veleposlanik RH u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske NJ.E. dr. Ivan Grdešić. Tom prigodom Veleposlanik je iskazao otvorenost Veleposlanstva za buduću suradnju u što uspješnijoj promociji hrvatskih turističkih vrijednosti na tržištu Ujedinjene Kraljevine.

Ispis
Vrh