Izbornik
heeader image

Seminar „Za razvoj ruralnih krajeva“

  • 08. prosinca 2010.
  • Gospodarstvo, Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj
fullscreen Seminar „Za razvoj rurlanih krajeva“ (1).jpg
Seminar „Za razvoj rurlanih krajeva“ (1).jpg
fullscreen Seminar „Za razvoj rurlanih krajeva“ (2).jpg
Seminar „Za razvoj rurlanih krajeva“ (2).jpg
fullscreen Seminar „Za razvoj rurlanih krajeva“ (3).jpg
Seminar „Za razvoj rurlanih krajeva“ (3).jpg

U Vinkovcima je danas u velikoj županijskoj vijećnici održan Seminar „Za razvoj ruralnih krajeva-edukacija i informiranja stanovnika hrvatskih ruralnih područja o provedbi IPARD i LEADER programa“. Organizatori seminara su Hrvatski farmer d.d. i Vukovarsko-srijemska županija, a suorganizatori su Klub članova „Selo“, Hrvatska mreža za ruralni razvoj i Agrocorn Consult, dok je pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.

Pred osamdesetak sudionika seminar je otvorila predsjednica Uprave Hrvatskog farmera d.d. Dijana Katica izrazivši zadovoljstvo velikim odazivom, te zahvalivši Vukovarsko-srijemskoj županiji na sudjelovanju u ovom, kao i na dosadašnjim projektima. Župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić  pozdravio je sve nazočne i naglasio važnost stalne edukacije u svim segmentima gospodarskog razvoja kako bi svi bili informirani i educirani za pripremu i apliciranje projekata prema domaćim i stranim fondovima.

Seminar je organiziran u obliku stručnog predstavljanja IPARD programa i njegovih prioriteta i mjera, a osobito je stavljen naglasak na Mjeru 302 „Diversifikacija i razvoj ruralnih gospodarskih aktivnosti“. Također su predstavljene i opće značajke i provedba LEADER programa, kao i osnivanje Lokalne akcijske grupe (LAG-a), te su navedeni primjeri dobre prakse.

Na kraju održavanja seminara predsjednik Nadzornog odbora Kluba članova „Selo“ Stjepan Cukor dodijelio je Priznanja svim sudionicima seminara „Za razvoj ruralnih krajeva“.

Ispis
Vrh