Izbornik
heeader image

Sedmi pčelarski dani

  • 13. ožujka 2010.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj

U organizaciji Poljoprivredne-pčelarske zadruge  „Pčelica“ ,Pčelarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatskog pčelarskog saveza, uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Hrvatske gospodarske komore, Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije, u Vinkovcima, 12. i 13. ožujka 2010. godine, održao se Međunarodni Pčelarski sajam opreme i pčelinjih proizvoda i stručno-znanstveni skup pod nazivom „7. Pčelarski dani“ kojeg je u nazočnosti vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića, otvorio savjetnik u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstava i ruralnog razvoja Ivan Hodalić.

Prvi dan 7.pčelarskih dana posvećen je edukaciji djece od vrtićkog do srednjoškolskog uzrasta za koje je osmišljena i posebna kazališna predstava „Med je zakon“ te edukacija o praktičnom radu u pčelarstvu, dok su drugog dana, oko stotinjak stručnjaka iz zemlje i  inozemstva održali brojna stručna predavanja o pčelarstvu, te na taj način  informirali građane o značenju pčelinjih proizvoda za ljudski organizam.

Tom prilikom Drago Josipović, koordinator 7. Pčelarskih dana, istaknuo je kako je prošla godina bila loša, bez vlage i s ekstremno visokim temperaturama pa su pčelinje paše na suncokretu kao i uljanoj repici potpuno podbacile, a jedino je dobre rezultate dao bagrem i djelomično lipa, te kako se nada da bi 2010. godina mogla za pčelare biti iznimno dobra jer je vlage u zemlji dosta te se očekuju lijepi proljetni i ljetni dani i bogate pčelinje ispaše.

U sklopu dvodnevnog skupa organizirana je sajamska prodaja pčelinjih proizvoda  po povoljnim cijenama, kao i Pčelarski bal s izborom hrvatske pčelarske kraljice.

Ispis
Vrh