Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Sastanak radne grupe za koordinaciju realizacije Programa regionalnog vodovoda Istočne Slavonije

  • 28. travnja 2004.
  • Ostalo
fullscreen Sastanak radne grupe za koordinaciju realizacije Programa regionalnog vodovoda Istočne Slavonije (1).jpg Sastanak radne grupe za koordinaciju realizacije Programa regionalnog vodovoda Istočne Slavonije (1).jpg
Sastanak radne grupe za koordinaciju realizacije Programa regionalnog vodovoda Istočne Slavonije (1).jpg
fullscreen Sastanak radne grupe za koordinaciju realizacije Programa regionalnog vodovoda Istočne Slavonije (2).jpg Sastanak radne grupe za koordinaciju realizacije Programa regionalnog vodovoda Istočne Slavonije (2).jpg
Sastanak radne grupe za koordinaciju realizacije Programa regionalnog vodovoda Istočne Slavonije (2).jpg
fullscreen Sastanak radne grupe za koordinaciju realizacije Programa regionalnog vodovoda Istočne Slavonije (3).jpg Sastanak radne grupe za koordinaciju realizacije Programa regionalnog vodovoda Istočne Slavonije (3).jpg
Sastanak radne grupe za koordinaciju realizacije Programa regionalnog vodovoda Istočne Slavonije (3).jpg

Članovi Radne grupe za koordinaciju realizacije Programa regionalnog vodovoda istočne Slavonije u na čelu sa predsjednikom Radne grupe, državnim tajnikom za vodno gospodarstvo u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Zdravkom Krmekom, generalnim direktorom Hrvatskih voda Jadrankom Husarićem, te vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem obišli su danas u prijepodnevnim satima gradilište priključnog cjevovoda vodovodne mreže naselja Bošnjaci i grada Županje na regionalni vodovodni sustav - Priključak LC 2.

Nakon obilaska gradilišta, održan je sastanak Radne grupe za koordinaciju realizacije Programa regionalnog vodovoda istočne Slavonije - I. etapa, u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva u maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima.

„Napravit ćemo danas analizu napravljenog u 2008. godini, te usvojiti plan za 2009. godinu, donijeti zaključke, a onda će Agencija realizirati to u djelo.  Treba naglasiti da je su grad Županja i okolna naselja dobila zdravu i pitku vodu, a to je područje od oko 40,000 ljudi. Nekoliko dana će biti potrebno za analizu, no ne sumnjamo u njenu ispravnost. Prije otprilike mjesec i pol dana i  Vinkovci i okolica su također dobili pitku vodu, uključujući i općinu Andrijaševci, gdje je prije bilo problema sa arsenom. Istaknuo bih da se naše aktivnosti nastavljaju, bez obzira na rebalans državnog proračuna" - rekao je uoči sjednice državni tajnik Krmek.

Generalni direktor Hrvatskih voda Jadranko Husarić istaknuo je da je riječ o ogromnom projektu vodoopskrbe ukupne vrijednosti 400 milijuna kuna, a koji se realizira od 2006. godine.

„Ispočetka se radilo sporije zbog pripreme projektno tehničke dokumentacije. Sada smo negdje na 40% realizacije projekta, a treba naglasiti da projekt ide dalje bez obzira na rebalans proračuna, te stoga očekujem da će obim posla u 2009. ostati na nivou iz 2008. godine".

Ispis
Vrh