Izbornik
heeader image

Raspolaganje poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske

  • 14. svibnja 2010.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj

U organizaciji Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i razvitak seoskoga prostora u Vinkovcima je održan sastanak s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, predstavnicima poljoprivrednih gospodarstava i udruga, jedinica lokalne samouprave, HZPSS-a, HPA, HGK, HOK-a, Državne geodetske uprave, Općinskih i Županijskog državnog odvjetništva, Općinskih sudova, Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša  te brojnim zainteresiranim poljoprivrednicima s područja Vukovarsko-srijemske županije. Tema sastanka je bilo Raspolaganje poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području Vukovarsko-srijemske županije.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić pozdravio je sve nazočne na skupu te je nakon toga riječ preuzeo državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Josip Kraljičković koji je izvijestio o dosadašnjim postupcima raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem na prostoru naše županije, te pozvao na što veće zauzeće svih sudionika u provedbi postupka raspolaganja kako bi najkasnije tijekom 2011. godine sve državno poljoprivredno zemljište bilo dodijeljeno temeljem Zakona i Programa raspolaganja. Kako ova tema zaokuplja interes poljoprivrednih gospodarstava, ali i lokalne samouprave u narednim danima Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo i razvitak seoskoga prostora upriličit će niz sastanak sa zainteresiranim stranama, a po potrebi dogovoriti ih i na nacionalnoj razini, kako bi postupak raspolaganja bio što brži i uspješniji.

Navedenom skupu nazočilo je preko 100 predstavnika obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta i poljoprivrednih tvrtki s područja Vukovarsko-srijemske županije koji su postavljali brojna pitanja u vezi navedene teme.

Ispis
Vrh