Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Radni sastanak u Općini Jarmina

  • 04. rujna 2019.
  • Ostalo, Ured župana
fullscreen Radni sastanak u Općini Jarmina (1).jpg Radni sastanak u Općini Jarmina (1).jpg
Radni sastanak u Općini Jarmina (1).jpg
fullscreen Radni sastanak u Općini Jarmina (2).jpg Radni sastanak u Općini Jarmina (2).jpg
Radni sastanak u Općini Jarmina (2).jpg
fullscreen Radni sastanak u Općini Jarmina (3).jpg Radni sastanak u Općini Jarmina (3).jpg
Radni sastanak u Općini Jarmina (3).jpg
fullscreen Radni sastanak u Općini Jarmina (4).jpg Radni sastanak u Općini Jarmina (4).jpg
Radni sastanak u Općini Jarmina (4).jpg
fullscreen Radni sastanak u Općini Jarmina (5).jpg Radni sastanak u Općini Jarmina (5).jpg
Radni sastanak u Općini Jarmina (5).jpg

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, sa suradnicima, posjetio je Općinu Jarmina.

Tom prigodom održao je radni sastanak s načelnikom Andrijom Draganićem i njegovim suradnicima, te su među ostalim razgovarali o: izgradnji hladnjače na području naše županije, infrastrukturnim projektima (ceste, nogostupi), aktivnostima programa i projekata koje provode udruge na području općine te odgojno-obrazovna ustanova, zatim aktivnostima provođenja projekta "Zaželi -program zapošljavanja žena" - "Uključi se", kao i o završetku ulice Ivana Zajca, ishođenju građevinske dozvole za radove na Eko-etno selu " Malo Zagorje " te sanaciji i izgradnji svlačionice na prostoru NK Borinci kao i izgradnji ugibališta za autobuse na županijskoj cesti na području Općine Jarmina.

Načelnik Draganić je upoznao na provođenju brojnih aktivnosti i projekata na kojima rade.

Navedene su i aktivnosti na izgradnji i opremanju dječjeg vrtića u Jarmini, budući se završetak radova očekuje sljedeće godine u ovo vrijeme.

Istaknuo je kako su kroz projekt LOKO - LAG za održivi razvoj ruralnog područja, osnovne škole koje su na području LAG-a Bosutaki niz, točnije njih 14 dobile dronove a njihovih 140 učenika proći će edukaciju za rad s dronovima i Arduino setovima. Nositelj projekta je LAG Bosutski niz, a partneri na projektu su HUP -Regionalni ured Osijek, Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Vinkovci te Općina Jarmina.

Spomenuto je kako je u planu izgradnja dviju hladnjača na području naše županije. U Jarmini i Ivankovu postoje pet velikih voćara koji imaju voćnjake ukupne površine oko 300 hektara.

Istaknuto je kako je na Borincima najveća plantaža jabuka u Europi i tu proizvodnju treba podržati.

Župan Galić je pohvalio njihov rad na projektima te naveo kako će Vukovarsko-srijemska županija nastaviti pomagati u realizaciji projekata.

Uz župana Galića i njegove suradnike sastanku su nazočili i saborski zastupnici Dražen Milinković, ujedno i predsjednik Županijske skupštine i Stevo Culej.

Ispis
Vrh