Izbornik
heeader image

Projekti TZ Vukovarsko-srijemske županije koji su obilježili turističku 2013.godinu

  • 17. siječnja 2014.
  • Turizam i kultura

U Vinkovcima je održana konferencija za novinare na kojoj su predstavljeni najuspješniji projekti koje TZ Vukovarsko-srijemske županije realizirala u prošloj godini s ciljem jačanja konkurentnosti naše županije na turističkom tržištu.Među brojnim projektima posebno se ističu:projekt označavanja najznačajnijih mjesta,osoba i turističke ponude županije QR kodovima kako bi posjetitelji što brže došli do informacija koje ih o pojedinim mjestima zanimaju, zatim projekt katastarskog označavanja turističkih lokaliteta županije, te projekt zavičajnici koji za cilj ima predstavljanje osoba iz županije koje su svojim životom i radom ostavile traga na hrvatskoj i svjetskoj baštini.Tako smo se u Vinkovcima upoznali sa Ivanom Kozarcem, u Vukovaru sa Lavoslavom Ružičkom te Sv. Ivanom Kapistranom i Nikolom Iločkim u Iloku.

TZ je ujedno objavila podatke o ukupnom broju ostvarenih noćenja u 2013.godini koji iznosi 82.517 te predstavlja drugi najbolji rezultat  turističkog prometa  Vukovarsko-srijemske županije od 2008. kada je ostvaren najveći turistički promet od osamostaljenja Hrvatske. Ujedno su objavljeni podatci  koji su prikupljeni u suradnji s TZ gradova i općina te subjektima koji  pružaju usluge smještaja,a odnose se na razloge posjeta turista,prema čemu dolazimo do saznanja da su biciklizam,ratna zbivanja,tranzit,obiteljska putovanja,poslovni razlozi,sportska događanja,najčešći motivi za posjet našoj županiji.

Konferenciji su uz predsjednika Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije župana Božu Galića te direktoricu Turističkog ureda , Rujanu Bušić Srpak, nazočili pročelnik županijskog  UO za kulturu i turizam, Marijan Pavliček  kao i direktori  turističkih zajednica gradova Vinkovaca, Vukovara, Županje i Iloka.

Ispis
Vrh