Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Priprema za ovogodišnju žetvu

  • 18. lipnja 2009.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj

Održan je sastanak na temu žetva strnih žitarica 2009., kojem su pored čelnika Upravnoga odjela za poljoprivredu, šumarstvo i razvitak seoskoga prostora naše županije, nazočili i čelnici HZPSS i Ureda državne uprave, te predstavnici prometne policije i sustava vatrogasne zaštite.

Prvi dio sastanka posvećen je sigurnosti prometa s obzirom na povećanu brojnost vozila u prometu, nižu tehničku ispravnost istih i stvaranja zastoja. No, kako je prometna policija izrazila svoju susretljivost u smislu uvažavanja veličine posla i prometovanja vozilima niže tehničke ispravnosti ne očekuju se posebni problemi, a oni koji će se možda i pojaviti bit će rješavani žurno i na tolerantan način.

Drugi dio sastanka posvećen je opasnosti od požara, ali kako je na snazi zabrana paljenja biljnih ostataka očekuje se najveće moguće zauzeće svih da bi se izbjegle moguće štete. Isto tako preporučeno je svim Općinama i Gradovima da pripomognu vatrogasnim društvima u smislu provedbe stalne pripravnosti i sposobnosti interveniranja.

Ispis
Vrh