Izbornik
heeader image

Prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana župan Božo Galić darivao najpotrebitije

  • 18. prosinca 2019.
  • Zdravstvo i socijalna skrb, Ured župana
fullscreen Prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana župan Božo Galić darivao najpotrebitije
Prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana župan Božo Galić darivao najpotrebitije
Boravak za osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjem Crvenog križa Županja
fullscreen Prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana župan Božo Galić darivao najpotrebitije (1)
Prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana župan Božo Galić darivao najpotrebitije (1)

Župan Galić i ove godine odlučio je pomoći socijalno ugroženim stanovnicima Vukovarsko-srijemske županije pred najljepši kršćanski blagdan – Božić!

To je blagdan ljudskog zajedništva, simbol vjere, ljubavi, nade i mira, simbol obitelji i novoga rođenja, koji nas potiče na solidarnost prema bližnjima.

Kako bi ukazao na osjećaj zajedništva, brige ali i pružanje pomoći onima kojima je najpotrebnija, župan Galić je želio pokazati kako nisu zaboravljeni ni ove godine, te im za nadolazeći Božić poželio Božjeg blagoslova,  mira, sreće i ljubavi, i na taj način učiniti Božić radosnijim.

Tako se župan Galić odazvao zamolbi Caritasa Vinkovačkog i Vukovarskog dekanata te Socijalnim samoposlugama u Vinkovcima i Vukovaru, i pomogao u kupnji najnužnijih potrepština za socijalno ugrožene građane, zatim te Milosrdnim sestrama svetog Križa iz Vinkovaca i Udruzi sv. Bono iz Vukovara, koje prikupljaju hranu za sve one koje im se obrate za pomoć.

Isto tako, prigodnim poklon paketićima darovao je i korisnike Centra za rehabilitaciju „Mala Terezija“ Vinkovci, štićenike Dječjeg doma Sv. Ana u Vinkovcima, te učenike Osnovne škole Josipa Matoša u Vukovaru, djecu mnogobrojnih obitelji koji su članovi Udruge hrvatskih brojnih obitelji 8+ u Vinkovcima kao i članove Društva za pomoć osobama s invaliditetom „Golubovi“ iz Županje i Udruzi za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ u Vukovaru,  koji su uručeni na njihovim blagdanskim priredbama.

Župan Galić je odlučio pokloniti prigodne paketiće i djeci koja su smještena u udomiteljskim obiteljima na području Vukovarsko-srijemske županije na prigodnoj svečanosti, a povodom 8. rođendana Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Vukovarski leptirići“ iz Vukovara župan je paketićima obradovao članove Udruge.

Ispis
Vrh