Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Prezentacija Slavonije na austrijskom tržištu

  • 03. studenog 2016.
  • Turizam i kultura
fullscreen Prezentacija Slavonije na austrijskom tržištu (1).JPG Prezentacija Slavonije na austrijskom tržištu (1).JPG
Prezentacija Slavonije na austrijskom tržištu (1).JPG
fullscreen Prezentacija Slavonije na austrijskom tržištu (2).JPG Prezentacija Slavonije na austrijskom tržištu (2).JPG
Prezentacija Slavonije na austrijskom tržištu (2).JPG
fullscreen Prezentacija Slavonije na austrijskom tržištu (3).jpg Prezentacija Slavonije na austrijskom tržištu (3).jpg
Prezentacija Slavonije na austrijskom tržištu (3).jpg

U restoranu „Raguza“ u Beču uspješno je održana prezentacija turističkog klastera „Slavonija“ za predstavnike austrijskih medija i poslovnih partnera. Prezentaciju je organiziralo Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Austriji u suradnji s Turističkim zajednicama županija klastera Slavonija. Prigodnu i pozdravnu riječ dao je direktor predstavništva Ranko Vlatković. Prezentaciji je prisustvovala i veleposlanica Republike Hrvatske u Austriji dr. Vesna Cvjetković koja je u svom obraćanju također naglasila važnost kontinentalne Hrvatske u turističkom smislu.

Klaster „Slavonije“ predstavljen je kroz pregled nacionalne i povijesne baštine, parkove prirode, gastro i eno ponude, sportskih sadržaja, tradicije i običaja za pet županija: Virovitičko-podravsku, Požeško-slavonsku, Vukovarsko-srijemsku, Osječko-baranjsku i Brodsko-posavsku. Klaster „Slavonija“ predstavile su direktorice TZ Virovitičko-podravske županije Martina  Jakelić i direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak.

Prezentacija Slavonije održana je i prošle godine, a upravo je kao rezultat te prezentacije realizirano desetodnevno putovanje velike grupe Austrijanaca koji su posjetili Slavoniju i Baranju te se tako na licu mjesta upoznali sa svim ljepotama Slavonije. Obzirom na iskazan interes novinara i poslovnih partnera na ovogodišnjoj prezentaciji, očekuje se još snažnije pozicioniranje slavonskih destinacija na austrijskom tržištu s kojeg je, na nacionalnoj razini, tijekom prvih deset mjeseci ostvareno više od 7 milijuna noćenja.

Ispis
Vrh