Izbornik
heeader image

Premijer Plenković svečano pustio u promet Istočnu obilaznicu grada Vinkovaca

  • 20. rujna 2019.
  • Promet i komunikacije
fullscreen Premijer Plenković svečano pustio u promet Istočnu obilaznicu grada Vinkovaca (1).jpg
Premijer Plenković svečano pustio u promet Istočnu obilaznicu grada Vinkovaca (1).jpg
fullscreen Premijer Plenković svečano pustio u promet Istočnu obilaznicu grada Vinkovaca (2).jpg
Premijer Plenković svečano pustio u promet Istočnu obilaznicu grada Vinkovaca (2).jpg
fullscreen Premijer Plenković svečano pustio u promet Istočnu obilaznicu grada Vinkovaca (3).jpg
Premijer Plenković svečano pustio u promet Istočnu obilaznicu grada Vinkovaca (3).jpg

Otvorena je vinkovačka obilaznica grada Vinkovaca na kojoj su radovi započeli su u svibnju prije dvije godine. Projekt je vrijedan 120 milijuna kuna. Obilaznicu su svečano pustili u promet hrvatski premijer Andrej Plenković i gradonačelnik grada Vinkovaca Ivan Bosančić. Svečanosti je bio nazočan i Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Premijer Plenković izrazio je zadovoljstvo što je u nešto više od dvije godine dovršena Istočna obilaznica grada Vinkovaca. “Riječ o projektu koji će omogućiti rasterećenje prometa u samom gradu, ali koji bi u budućnosti puno bolje trebao povezati Vukovar i Vinkovce, Osijek i Vinkovce te Vinkovce i Županju te učiniti promet u ovom djelu Vukovarsko–srijemske županije puno kvalitetnijim.”, rekao je premijer Plenković.

“Posebno mi je drago da i ovo predstavlja jedan dio našeg angažmana kroz Projekt “Slavonija, Baranja i Srijem” koji je u protekle tri godine stalnim našim angažmanom, dijalogom i suradnjom sa svim partnerima koji u njemu sudjeluju usmjerio od ukupno 18,75 milijardi kuna koje Hrvatska ima na raspolaganju iz europskih fondova do sada 11 milijardi kuna za brojne projekte koje smo realizirali i o kojima smo razgovarali početkom rujna u Orahovici.”, kazao je premijer Plenković te najavio kako će se deseti Savjet za “Slavoniju, Baranju i Srijem” održati u Vukovarsko–srijemskoj županiji i to u gradu Vukovaru.

Ispis
Vrh