Izbornik
heeader image

Predstavljena monografija''Iločki traminac - Princ s Principovca''

  • 03. studenog 2010.
  • Obrazovanje
fullscreen Predstavljena monografija''Iločki traminac - Princ s Principovca''
Predstavljena monografija''Iločki traminac - Princ s Principovca''

U Zagrebu  je danas održana svečana promocija monografije ''Iločki traminac - Princ s Principovca'' i nove linije vrhunskih vina Principovac, na kojoj je nazočio vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Monografiju i njen značaj, kao i važnost traminca za iločki kraj, uzvanicima su predstavili direktor Agrokor vina Đuro Horvat, urednik nakladničke kuće Golden Marketing Omer Rak, te prof. Nikola Mirošević sa Agronomskog fakulteta, glavni urednik i jedan od autora monografije.

Okupljenima se ovom prilikom obratio i počasni gost promocije Ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković.

Ministar je između ostalog napomenuo kako ova monografija predstavlja značajan korak naprijed u promociji domaće proizvodnje i domaćih vina, te kako je u uvjetima globalizacije i buduće sve veće konkurencije u sektoru vina važno istaknuti sve naše specifičnosti i sve ono po čemu su vina Hrvatske prepoznatljiva, počevši od područja uzgoja vinove loze do krajnjeg proizvoda – vina.

''Iločki traminac - Princ s Principovca'' monografija je o Tramincu, vinu iločkog područja koje njeguje dugu tradiciju proizvodnje ove sorte vina. Principovac je ime od višestrukog značaja jer osim što je naziv ladanjskog imanja u vlasništu Iločkih podruma, označava i vrhunski vinogradarski položaj, te predstavlja brand vina najviše kvalitete.

Nova vina iz linije Principovac - Traminac Principovac 2008. i Graševinu Principovac 2008. - gostima je prezentirao Mladen Papak, direktor Iločkih podruma, jedan od autora monografije.

Ispis
Vrh