Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Predstavljen UNICEF-ov Program „KORAK prema INKLUZIJI“

  • 28. listopada 2013.
  • Zdravstvo i socijalna skrb
fullscreen Predstavljen UNICEF-ov Program „KORAK prema INKLUZIJI“ Predstavljen UNICEF-ov Program „KORAK prema INKLUZIJI“
Predstavljen UNICEF-ov Program „KORAK prema INKLUZIJI“

U Velikoj županijskoj vijećnici predstavljen je Program „KORAK prema INKLUZIJI“ koji provodi UNICEF u partnerstvu s Pučkim otvorenim učilištem „Korak po korak“ uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje.

Cilj Programa je unapređenje kvalitete predškolskog odgoja i obrazovanja s posebnim osvrtom na odgoj i obrazovanje djece koja pripadaju ranjivim skupinama. Programa traje dvije godine te osim u Vukovarsko-srijemskoj županiji implementira se u još dvije županije i to Sisačko-moslavačkoj i Šibensko-kninskoj. U svakoj od županija u Program će biti uključeno pet vrtića. Djelatnici predškolskih ustanova koje će sudjelovati u Programu imat će priliku sudjelovati u stručnim usavršavanjima i dobivat će kontinuiranu stručnu podršku u implementaciji stečenih znanja i vještina, kao i u razvijanju sustava podrške inkluzivnom odgoju i obrazovanju u svojim ustanovama te u suradnji sa drugim dionicima u lokalnoj zajednici kako bi se osigurala održivost Programa.

Predstavljanju Programa prisustvovali su predstavnici jedinica lokalne samouprave i ustanova s područja naše županije koji u lokalnim zajednicama pružaju usluge podrške djeci.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije prisustvovala je predstavnica Upravnog odjela za zdravstvo.

Ispis
Vrh