Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić boravio u našoj županiji i Gradu Vukovaru

  • 28. srpnja 2009.
  • Ostalo

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, danas je boravio u našoj županiji i u gradu Vukovaru, gdje su ga dočekali župan vukovarsko-srijemski Božo Galić i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo.

U pratnji župana Galića i gradonačelnika Sabe, predsjednik Mesić posjetio je nekoliko poduzeća u Vukovaru, kako bi se upoznao s aktualnim stanjem u gospodarstvu kao i problemima s kojima se susreću u svojem poslovanju.

Tako se predsjednik Mesić, u pratnji svojih savjetnika, prvo sastao s predstavnicima VUPIK-a, gdje ga je dočekao predsjednik Uprave Tomislav Mihaljević i upoznao s problematikom u funkcioniranju ovog nekadašnjeg velikog poljoprivrednog poduzeća.

Nakon toga predsjednik Mesić obišao je Luku Vukovar, koja je prema riječima direktora Tomislava Mihaljevića, unatoč lošim poslovnim rezultatima u ovoj godini, zadržala poslovnu stabilnost i likvidnost, a prema nekim naznakama tvrtka će i dalje razvijati svoje poslovanje.

Predsjednik Uprave Borova Mirko Ćavara dočekao je predsjednika Mesića u krugu tvornice i poveo u obilazak pogona iznoseći podatke o poslovanju poduzeća, godišnjoj proizvodnji obuće kao i dosadašnjim ulaganjima u obnovu i modernizaciju.

Prilikom boravka u Vukovaru predsjednik Mesić obišao je i tvrtku „Lukoil Croatia Terminal“ te poduzeće „Europa Mill - Biogoriva“ gdje se upoznao s radom nedavno otvorene Tvornice za proizvodnju biodizela.

Predsjednik Mesić izjavio je: „Obišao sam nekoliko tvrtki u Vukovaru koji imaju veliku perspektivu, ali trebat će još vremena da dosegnu prijeratnu proizvodnju te se nadam kako će ono što budu proizvodili biti brend kojima će Vukovar i Hrvatska ići na svjesko tržište“, navodeći kako bi trebalo motivirati kapital i tehnologiju u Hrvatskoj kako bi se potaknula domaća proizvodnja, ali i proizvodnja za izvoz.

Župan Galić je izrazio svoje zadovoljstvo posjetom predsjednika Mesića najistočnijoj županiji i Gradu Vukovaru, koji su najviše stradali u Domovinskom ratu i trpe posljedice još i danas, kada se nalazimo u recesiji, te je naveo kako je unatoč tome u Vukovaru, u lipnju, zabilježen  pad nezaposlenosti od samo 1,7 posto, nasuprot 6 posto na razini Vukovarsko-srijemske županije.

Nakon obilaska grada predsjednik Mesić se, zajedno sa županom Galićem i gradonačelnikom Sabom sastao s gradskim službama kao i direktorima posjećenih tvrtki te razgovarao o stanju u Vukovaru, posebice o gospodarskim i socijalnim problemima s kojima se susreću građani ovoga grada.

Ispis
Vrh