Izbornik
heeader image

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske svečano otvorila obnovljeni dvorac Odescalchi u Iloku

  • 16. veljače 2010.
  • Obrazovanje, Ostalo
fullscreen Predsjednica Vlade Republike Hrvatske svečano otvorila obnovljeni dvorac Odescalchi u Iloku (1).jpg
Predsjednica Vlade Republike Hrvatske svečano otvorila obnovljeni dvorac Odescalchi u Iloku (1).jpg
fullscreen Predsjednica Vlade Republike Hrvatske svečano otvorila obnovljeni dvorac Odescalchi u Iloku (2).jpg
Predsjednica Vlade Republike Hrvatske svečano otvorila obnovljeni dvorac Odescalchi u Iloku (2).jpg
fullscreen Predsjednica Vlade Republike Hrvatske svečano otvorila obnovljeni dvorac Odescalchi u Iloku (3).jpg
Predsjednica Vlade Republike Hrvatske svečano otvorila obnovljeni dvorac Odescalchi u Iloku (3).jpg
fullscreen Predsjednica Vlade Republike Hrvatske svečano otvorila obnovljeni dvorac Odescalchi u Iloku (4).jpg
Predsjednica Vlade Republike Hrvatske svečano otvorila obnovljeni dvorac Odescalchi u Iloku (4).jpg

Ilok – župan Božo Galić nazočio je danas otvorenju obnovljenog dvorca Odescalchi, stalni postav Muzeja grada Iloka i Muzej na otvorenom - srednjovjekovne palače knezova Iločkih, a svečano ih je otvorila predsjednica Vlade Republike Hrvatske gđa Jadranka Kosor.

Obnovljene spomeničke cjeline i Muzej grada Iloka su prvi dio završenog dijela projekta "Istraživanje, obnova i revitalizacija kulturne baštine Ilok-Vukovar-Vučedol", koji su pokrenuli hrvatska Vlada, Ministarstvo kulture i Razvojna banka Vijeća Europe, a u proteklih pet godina u obnovu je uloženo 56,2 milijuna kuna.

Nakon otvorenja, predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor i gradonačelnik Iloka Miroslav Janić potpisali su Ugovor o darovanju dijela dvorca Gradu Iloku.

Uz predsjednicu Vlade Republike Hrvatske Jadranku Kosor svečanostima su nazočili i potpredsjednik Hrvatskog Sabora Vladimir Šeks, potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović, ministar kulture Božo Biškupić, ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković, saborski zastupnici kao i brojni drugi visoki državni  i županijski uglednici.

Ovo je velik dan za Hrvatsku, ali i europsku i svjetsku kulturu- istaknula je predsjednica Vlade Jadranka Kosor, dodajući kako ovaj iznimno važan događaj nije samo događaj koji bilježimo na kulturnoj razini, već će on uvelike doprinijeti gospodarsko jačanju ovog grada i županije.

Nedavno otvorenje gospodarskog objekta - tvornice za proizvodnju crijepa u Vinkovcima, uspješna privatizacija Vupika  d. d . i ovo danas, očuvanje kulturne baštine – projekt Ilok-Vukovar-Vučedol, dovoljan je pokazatelj koliko Vlada Republike Hrvatske brine o ovom dijelu Lijepe Naše - istaknuo je župan Božo Galić u svom obraćanju nazočnima.

Ispis
Vrh