Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Poziv na podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz Nizozemske darovnice u svrhu kratkotrajne edukacije za članove udruženja poljoprivrednih proizvođača

  • 02. ožujka 2011.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja objavilo je poziv na podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz Nizozemske darovnice u svrhu kratkotrajne edukacije za članove udruženja poljoprivrednih proizvođača.

Sredstvima Nizozemske darovnice otvara se mogućnost financiranja sudjelovanja na predavanjima, okruglim stolovima, savjetovanjima, radionicama, tečajevima i seminarima  iz područja poljoprivrede i ruralnog razvitka, organiziranim od strane relevantnih stručnjaka, organizacija i institucija u Hrvatskoj i zemljama Europske unije. Sredstva se također mogu koristiti i za angažiranje stranih ili domaćih stručnjaka koji bi održavali edukaciju u Hrvatskoj, za veću skupinu poljoprivrednika.

Na natječaj za dodjelu sredstava za financiranje edukacija mogu se javiti udruženja poljoprivrednih proizvođača  osnovana temeljem Zakona o udrugama (NN 88/01) i Hrvatska poljoprivredna komora. Članovi udruge koji će sudjelovati u edukaciji moraju biti upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava.

Maksimalni iznos sredstava koji se može odobriti za sufinanciranje pojedine edukacije u inozemstvu je 25.500 EUR , a za edukaciju u Republici Hrvatskoj je 15.000 EUR. Rok za podnošenje prijava počinje teći 15. veljače 2011. i traje do 15. siječnja 2012.

Detaljne upute za podnošenje prijava nalaze se u Smjernicama o proceduri podnošenja zahtjeva, sadržaju zahtjeva, prihvatljivim troškovima i obvezama korisnika. Smjernice i Obrasci za podnošenje prijava dostupni su na web stranici Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja (www.mps.hr).

Za sve dodatne informacije vezano za Poziv možete se obratiti i Upravnom odjelu za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj.

Ispis
Vrh