Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Potpisivanje Ugovora o potporama turističkim projektima u Vukovarsko-srijemskoj županiji

  • 11. rujna 2008.
  • Turizam i kultura
fullscreen Potpisivanje Ugovora o potporama turističkim projektima u Vukovarsko-srijemskoj županiji Potpisivanje Ugovora o potporama turističkim projektima u Vukovarsko-srijemskoj županiji
Potpisivanje Ugovora o potporama turističkim projektima u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Državni tajnik u Ministarstvu turizma Branko Grgić, danas je u velikoj županijskoj vijećnici u Vukovaru potpisao Ugovore o dodjeli bespovratnih potpora Ministarstva turizma s korisnicima na području Vukovarsko-srijemske županije, a temeljem programa «Baština u turizmu», «Izvorni suvenir» i «Tematski putovi».

Korisnici s područja Vukovarsko-srijemske županije dobili su ukupno 870.000 kuna za 24 projekata, i to 13 projekata iz programa „BAŠTINA U TURIZMU“ (600.000 kn), 2 projekta iz programa „TEMATSKI PUTOVI“ (120.000 kn) i 9 projekata iz programa „IZVORNI SUVENIR“ (150.000 kn).

Riječ je o potporama koje Ministarstvo već niz godina dodjeljuje za razvoj raznolikih oblika turističke ponude, posebno u turistički nedovoljno razvijenim područjima, i to kroz obnovu i prenamjenu tradicijskih stambenih i gospodarskih zgrada, oživljavanje tradicijskih obrta, poticanje očuvanja i njegovanja atraktivnih prirodnih lokaliteta i korištenja u turističke svrhe, uz postojeće vrijednosti i načela održivog razvoja.

Potpisivanju Ugovora nazočili su župan vukovarsko-srijemski g. Božo Galić, gradonačelnica Vukovara gđa Zdenka Buljan, predstavnici HGK – Županijske komore Vukovar kao i predstavnici Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara.

Ispis
Vrh