Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Potpisani ugovori u okviru projekta ”Unaprjeđenje kvalitete zdravstvenih usluga dnevnih bolnicadnevnih kirurgija u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci”

  • 10. travnja 2018.
  • Zdravstvo i socijalna skrb
fullscreen Potpisani ugovori u okviru projekta (1).jpg Potpisani ugovori u okviru projekta (1).jpg
Potpisani ugovori u okviru projekta (1).jpg
fullscreen Potpisani ugovori u okviru projekta (2).jpg Potpisani ugovori u okviru projekta (2).jpg
Potpisani ugovori u okviru projekta (2).jpg

U upravi vinkovačke bolnice, u okviru projekta ”Unaprjeđenje kvalitete zdravstvenih usluga dnevnih bolnica/dnevnih kirurgija u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci” potpisani su ugovori s dobavljačima . Nositelj projekta je Opća županijska bolnica Vinkovci, a program uključuje poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i/ili dnevnim kirurgijama. Trajat će 12 mjeseci, a ukupna vrijednost projekta je 16 milijuna kuna.

Potpisivanju ugovora nazočio je i župan Božo Galić koji je rekao kako ga vesele ovakve investicije u opremu i bolju kvalitetu pružanja usluga, te je istaknuo:  - “Mi ne stojimo samo na ovome i drugim zajedničkim projektima, već stalno radimo na poboljšanju kompletne usluge, kako u bolnicama, domovima zdravlja, na hitnom prijemu tako i na Zavodu za javno zdravstvo. Problem je zadržati struku u Slavoniji i moramo naći načina, te osigurati bolje uvjete rada za sve kadrove.“

Ravnatelj vinkovačke bolnice Krunoslav Šporčić, objasnio je koji je cilj ovog projekta te napomenuo da je ovo i ujedno jeftiniji postupak koji pridonosi kvaliteti liječenja, te je naveo: - ”Radi se o operacijama koje se mogu izvesti u jednom danu gdje pacijent nije izložen dugotrajnom liječenju. Ovaj način je jeftiniji za bolnicu, a zahvati su jednako kvalitetni. Do sada je bolnica radila oko 600 operacija katarakte, a u iduće dvije godine planiramo taj broj povećati na 1000 operacija, što će pridonijeti smanjenju liste čekanja.”

Uz predstavnike tvrtki Drager Medical Croatia, Rimc Krško, Zvccon, te Panon Trade iz Brestovja – Rakitje, potpisivanju su nazočili i medicinsko osoblje te pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Mato Puljić.

Ispis
Vrh