Izbornik
heeader image

Potpisani ugovori s lovačkim društvima za područje Općine Nijemci

  • 21. veljače 2020.
  • Ostalo
fullscreen Potpisani ugovori s lovačkim društvima (1).jpg
Potpisani ugovori s lovačkim društvima (1).jpg
fullscreen Potpisani ugovori s lovačkim društvima (2).jpg
Potpisani ugovori s lovačkim društvima (2).jpg
fullscreen Potpisani ugovori s lovačkim društvima (3).jpg
Potpisani ugovori s lovačkim društvima (3).jpg

Danas u Nijemcima održano je potpisivanje ugovora o zakupu prava lova s lovačkim društvima za područje Općine Nijemci a s njima ugovore je potpisao župan Božo Galić.

Važeći desetogodišnji ugovori o zakupu prava lova u ističu 31.‪3. 2020. god.

Nakon podnošenja Zahtjeva za produljenje udruge/društva prošla su opsežne provjere koja su uključivale više institucija nakon kojih je župan Božo Galić donio odluke o produljenju zakupa prava lova.

Prije sklapanja ugovora o zakupu prava lova Županija kao Davatelj prava lova dostavila je nacrte ugovora s odlukama o davanju zakupa prava lova na lovištu na prethodno mišljenje Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru.

Osim potpisivanja ugovora o zakupu prava lova, potpisani su i ugovori o financiranju izrade Lovnogospodarske osnove.

Na svečanom potpisivanju ugovora nazočili su i predsjednik Lovačkog saveza VSŽ Mirko Bošnjak, načelnik Općine Nijemci Vjekoslav Belajević te članovi upravnog ili izvršnog odbora lovnika i lovočuvara svake udruge odnosno društva.

Župan je istaknuo zadovoljstvo produljenjem zakupa lova što je rezultat dobrog rada društava u smislu očuvanja i povećavanja matičnog fonda divljači, zaštite divljači i prirode. Također je naglasio zadovoljstvo decentralizacijom ovlasti u lovstvu gdje je nadležnost prenesena na Županije.

Ispis
Vrh