Izbornik
heeader image

Posljednja sjednica Županijskog poglavarstva

  • 13. svibnja 2009.
  • Ostalo

84. puta, i posljednji, održana je danas u Vukovaru sjednica Županijskog poglavarstva, koja je ujedno bila i oproštajna.  Kako je župan Božo Galić u početku i rekao, ovo je povijesna sjednica i zadnja, ne samo u ovom sazivu, već i u bližoj budućnosti, jer je promjenama zakona poglavarstvo  „izbačeno“, kao takvo, te ono od novih izbora 17. svibnja neće više postojati.

Županijski vatrogasni zapovjednik Antun Jelić izvijestio je Poglavarstvo o aktivnostima vatrogasne zajednice u prošloj godini, te iznio brojke o broju intervencija i požara. Tako smo saznali da je u 2008. bilo 312 požara na području naše županije i još 142 druge intervencije. U tim akcijama dvije osobe su poginule, a 3 su zadobile lakše ili teže ozljede. Pet vatrogasaca sa našeg područja, bilo je proteklog ljeta na Hvaru, kao profesionalna ispomoć. Župan je izrazio zadovoljstvo radom  vatrogasne zajednice kao dobrom suradnjom i obećao pomoć vatrogascima ne samo kroz proračun nego i kroz druge oblike.

O izvršenoj obnovi  stambenih zgrada i objekata javne namjene govorio je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, obnovu i razvoj Nenad Jerković. Izvijestio je nazočne da je u prošloj godini obnovljeno 59 obiteljskih kuća od 4. do 6. kategorije, te da se obnova privodi kraju. Do sada je obnovljeno 15 915 kuća, i uloženo 113 milijuna kuna. Dan je naglasak na obnovu stambenih zgrada, te školskih objekata i objekata u kulturi.

Vrlo važna odluka je bila i ona o tretiranju komaraca, pa su s obzirom na njihovu brojnost, Županija, Općine i gradovi krenuli u aktivnosti za njihovo tretiranje. Dogovoreno je da će troškove snositi Županija i jedinice lokalne samouprave u omjeru 50:50, kako bi se tretiranje moglo izvršiti u najkraćem mogućem roku.

Na kraju sjednice župan je zahvalio svim članovima Poglavarstva na radu u protekle 4 godine, te izrazio želju da ova „ekipa“ ostane na okupu raditi za dobrobit i napredak županije i na nekim drugim mjestima, jer su svojim radom pokazali da se mogu nositi sa problemima s kojima su suočeni na području naše županije.

Ispis
Vrh