Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Posjet Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu Poduzetničkom Poljoprivrednom inkubatoru Drenovci

  • 17. svibnja 2018.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj
fullscreen Posjet UO za poljoprivredu i infrastrukturu PPI Drenovci (1).jpg Posjet UO za poljoprivredu i infrastrukturu PPI Drenovci (1).jpg
Posjet UO za poljoprivredu i infrastrukturu PPI Drenovci (1).jpg
fullscreen Posjet UO za poljoprivredu i infrastrukturu PPI Drenovci (2).jpg Posjet UO za poljoprivredu i infrastrukturu PPI Drenovci (2).jpg
Posjet UO za poljoprivredu i infrastrukturu PPI Drenovci (2).jpg

Upravni odjel za poljoprivredu i infrastrukturu Vukovarsko-srijemske županije posjetio je Poduzetnički Poljoprivredni inkubator u Drenovcima. Posjetitelje je primila direktorica inkubatora Katarina Šoltes koja je, prilikom obilaska inkubatora, upoznala posjetitelje s tijekom samog projekta te prostorima i opremom kojom inkubator raspolaže. Projekt Poljoprivredni Poduzetnički inkubator Drenovci  odobren je u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007-2013; Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu te predstavlja prvi specijalizirani poduzetnički inkubator za poticanje poduzetništva u sektoru poljoprivrede i prehrambene djelatnosti.

Projektni tim čine Općina Drenovci kao nositelj projekta te projektni partneri: Vukovarsko-srijemska županija, Lokalna agencija za razvoj Vjeverica d.o.o. i Poduzetnički inkubator BIOS. Cilj izgradnje Poljoprivrednog Poduzetničkog inkubatora je osigurati infrastrukturnu i institucionalnu izgradnju PPID-a, doprinijeti rastu malih i srednjih poduzeća,  stvaranje novih radnih mjesta te doprinijeti uravnoteženom razvoju Vukovarsko-srijemske županije.      

Potencijalnim korisnicima poljoprivrednog poduzetničkog inkubatora na raspolaganju su 5 uređenih uredskih prostora po vrlo povoljnim uvjetima kako bi što lakše započeli vlastito poslovanje. Uređenim i opremljenim poslovnim prostorima, omogućen je razvoj vlastitih poslovnih projekata i uspješno osamostaljivanje.

Projektni tim koordinira provedbu aktivnosti te uz angažiranje vanjskog eksperta iz akademske zajednice radi uspostave poveznice između gospodarstva i akademske zajednice, provodi koordinaciju uspostavljanja edukacijsko-proizvodnog postrojenja (EPP) i izradu tehničko-tehnološkog rješenja za proizvodnju proizvoda od žitarica i proizvoda od voća i povrća kao osnovnog dokumenta za principe budućeg rada postrojenja, standardiziranje dvije tradicionalne recepture za proizvodnju u okviru EPP-a te uvođenje mini HACCP sustava. Kroz edukacijsko-proizvodno postrojenje cilj je poticati prehrambeno-prerađivačku proizvodnju utemeljenu na visokim tehnološkim procesima.

Ispis
Vrh