Izbornik
heeader image

Posebna prezentacija Slavonije za medije i turoperatore u Münchenu

  • 13. svibnja 2016.
  • Turizam i kultura
fullscreen Posebna prezentacija Slavonije za medije i turoperatore u Münchenu (1).JPG
Posebna prezentacija Slavonije za medije i turoperatore u Münchenu (1).JPG
fullscreen Posebna prezentacija Slavonije za medije i turoperatore u Münchenu (2).jpg
Posebna prezentacija Slavonije za medije i turoperatore u Münchenu (2).jpg
fullscreen Posebna prezentacija Slavonije za medije i turoperatore u Münchenu (3).JPG
Posebna prezentacija Slavonije za medije i turoperatore u Münchenu (3).JPG
fullscreen Posebna prezentacija Slavonije za medije i turoperatore u Münchenu (4).JPG
Posebna prezentacija Slavonije za medije i turoperatore u Münchenu (4).JPG
fullscreen Posebna prezentacija Slavonije za medije i turoperatore u Münchenu (5).JPG
Posebna prezentacija Slavonije za medije i turoperatore u Münchenu (5).JPG
fullscreen Posebna prezentacija Slavonije za medije i turoperatore u Münchenu (6).JPG
Posebna prezentacija Slavonije za medije i turoperatore u Münchenu (6).JPG

Turističke zajednice županija s područja Slavonije u suradnji s Predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Munchenu i uz potporu Glavnog ureda HTZ-a, organizirali su posebnu prezentaciju za medije i turoperatore koja se održala 10. svibnja 2016. u međunarodnom Presse Clubu u Münchenu.

Cilj prezentacije Slavonije bio je promicanje ponude i poticanje turoperatora da uvrste ovu turističku regiju u svoje programe što je ujedno i jedan od strateških marketinških ciljeva ukupnog hrvatskog turizma. Slavoniju su predstavljale  direktorice županijskih turističkih zajednica: Rujana Bušić Srpak, Vukovarsko-srijemska i Maja Jakobović, Požeško-slavonska.  Prije početka prezentacije voditelj Ispostave HTZ München, Damir Balenović pozdravio je sve prisutne te ih upoznao sa programima putovanja za novinare i agente na područje Slavonije.

Prezentiralo se bogatstvo iznimne kulturne baštine, navesti ćemo samo neke: Đakovačka katedrala, ergela Lipicanera, Tvrđa u Osijeku, tvrđava u Slavonskom Brodu, dvorac Eltz u Vukovaru i Odeshalchi u Iloku, dvorci u Kutjevu i Našicama te Muzej vučedolske kulture. Posebno je istaknuta UNESCO svjetska baština – Bećarac i najnovije na UNESCO popisu Geopark Papuk. Prezentirani su Parkovi prirode Slavonije, Papuk i Kopački rit s bogatim staništem ptica te istaknuta mogućnost plovidbe turističkim brodovima po Dunavu. Kružna putovanja Dunavom su u porastu, a najveći broj gostiju dolazi s tržišta iz SAD-a, Njemačke, Velike Britanije i Francuske. Slavonija nudi i brojne outdoor aktivnosti s mnogo biciklističkih staza, od međunarodnih do lokalnih.

Nakon prezentacije uslijedila su pitanja i odgovori što potvrđuje interes za ovu hrvatsku turističku regiju. Sudionici, njih ukupno 20-tak, među kojima su bili predstavnici relevantnih turoperatora sa područja Münchena i predstavnici medija,  imali su priliku degustirati raznovrsne slavonske gastronomske delicije i vrhunska slavonska i srijemska vina.Enogastronomsku ponudu predstavili su Šokci u izvornoj  muškoj narodnoj nošnji te time prenijeli i dio ugođaja brojnih tradicijskih manifestacija Slavonije. Prezentaciji su nazočili i generalni konzul RH u Munchenu, gosp. Petar Uzorinac te konzul prvog razreda, gosp. Kristijan Žarković.

Ispis
Vrh