Izbornik
heeader image

Padobransko natjecanje "Kup Državnosti Vukovar 2012."

  • 06. kolovoza 2012.
  • Turizam i kultura, Ostalo, Obrazovanje

Aeroklub "Borovo" 04. i 05. kolovoza 2012. godine organizirao je padobransko natjecanje u preciznom skakanju pod nazivom "Kup Državnosti Vukovar 2012."  na kojem su se natjecali padobranci sa prostora cijele Republike Hrvatske kao i ekipe iz susjednih zemalja, a čime ova manifestacija dobila značaj međunarodne tradicionalne manifestacije.

Natjecanje je u subotu 4. kolovoza otvorio predsjednik Skupštine Vukovarsko-srijemske županije Antun Žagar.

U sklopu programa, održane su slijedeće aktivnosti:

- od ponedjeljka 30. srpnja do petka 03. kolovoza 2012. godine organizirano je cjelodnevno skakanje uz mogućnost tandem skokova za one građane koji žele  osjetiti vrhunski adrenalin,te pobliže upoznati svu ljepotu ovog sporta.
- svečano otvaranje natjecanja održano je u subotu 04. kolovoza 2012. godine sa početkom u 9,00 h. Natjecanje je trajalo do večernjih sati, a u večernjim satima održan je zabavni program za natjecatelje i građane.
- zatvaranje natjecanja, proglašenje pobjednika i druženje s padobrancima održano je u nedjelju 05. kolovoza 2012. godine u 16h. 

Mjesto održavanja cjelokupnog programa bio je aerodrom u Borovu naselju.

Kako se padobranstvo tijekom godina razvilo iz rekreativnog u turistički sport, ova manifestacija pridonijet će obogaćivanju sadržaja turističke ponude grada Vukovara, te indirektno povećanju prihoda gospodarskih subjekata grada Vukovara.

Ispis
Vrh